3D vetítések

Jégkorszak 2. - Az olvadás

olvasói
9/10 (4)
Ahogy az első részben egyik napról a másikra beállt a jégkorszak, a folytatásban ugyanolyan hirtelen indul meg az olvadás, akármit is mondanak a hülye tudósok. És az is lehet, hogy nem haltak ki sem a mamutok, sem a kardfogú tigrisek!
Azért aki biztosra akar fogadni, az Sidre, a lajhárra tegyen, mert ez a fajta tutira túlélte a földtörténeti hercehurcát, de mesénk kezdetén még nagyjából jól mentek a dolgok más fajok számára is. Vegyük például Manfrédot, a hullámzó kedélyállapotú mamutot, vagy Diegót, a kiszámíthatatlan kardfogú tigrist, és persze a már emlegetett, gyorsan forgó nyelvvel is lassú észjárású lajhárt. A furcsa trió legutóbb még egy embergyereket mentett meg - a tigris legjobb meggyőződése ellenére -, most azonban a saját irhájukra kell jobban vigyázniuk. Mert igaz, hogy az átlag ukrán lakótelepére emlékeztető időjárás kezd egész elviselhetővé válni, de hamar kiderül, hogy az olvadó jég, amely először egy hatalmas élményfürdőnek tűnt, igazából halálos veszélyt rejt: ha az egyre vékonyodó jéggát átszakad, boldog völgyüket elárasztja a víz. 
 
Vagyis jönnek a hol vicces, hol izgalmas kalandok, köztük a bamba Manfréd párkeresése vagy kalandja a vízben ólálkodó csupafog protopiranhákkal, és sorolhatnánk, mert Carlos Saldanha és a Simpson család számos epizódját jegyző - és kell-e ennél jobb ajánlás? - Jon Vitti forgatókönyvíró jó kis sztorit hoztak össze. Kedvelhetők a karakterek, frappánsak a benyögések, és az előző filmnél jóval nagyobb büdzsének hála részleteiben is jobban kidolgozott az animáció - bár a tigrisen még bindzsizhettek volna kicsit. De ahogy korábban, most is a neurotikusan túlmozgásos kardfogú mókus - vagy cickánymosómedve? - akrobatikus szerencsétlenkedése a legszórakoztatóbb - ha más lény nem lenne a filmben, csak ő, már akkor is megérné megnézni!
Vízer
2006.03.22
|
Ice Age: The Meltdown
amerikai animációs film, 91 perc, 2006
Bár már rég ki kellett volna halniuk, a mamut, a kardfogú tigris és az óriáslajhár nemcsak a jéggel, de az olvadással is dacol, miközben két megmenekülés közben bulizni és csajozni is jut idejük.
Rendező:

Carlos Saldanha

Forgalmazza: InterCom

3D vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkekFilm premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.