Transamerica

olvasói
(0)
A Kalifornia egyik illatos-unalmas kertvárosában élő Bree (azelőtt Stanley) Osbourne paraszthajszálnyira van a boldogságtól. Hosszas hormonkezelés, fájdalmas arcplasztika és hangszínterápia után egyetlen lépés, a fütyinyisszantó operáció választja el őt a hús-vér nővé válástól.
Csakhogy a sors alaposan kibabrál vele, mert ahelyett, hogy egy hímtaggal szegényebb (és egy biztos identitással gazdagabb) lenne, váratlanul extra „czeizelbotocskát” kap a gondviseléstől: néhány nappal a beavatkozás előtt egy New York-i őrszobán előkerül Toby, hős(nő/ü)nk tizenhét éves fia, akiről ő természetesen nem tudott. Bree-nek egy szűk hete van arra, hogy biztonságba helyezze a prostitúcióval vádolt gyereket, rendezze zaklatott gondolatait, meggyőzze pszichiáterét lelki stabilitásáról - és hétfőn vidáman tolhatja a kés alá gyűlölt testtáját. 
 
Az első filmes író-rendező Duncan Tucker nem olcsó poénkodásra használja fel a női létet kóstolgató apa és a drogok és anális szex világába menekült fiú figuráját, hanem olyan óvatosan tárja fel a titkokat, színezi tovább a karaktereket és építi fel kettőjük kapcsolatát, mint Parkinson-kóros a kártyavárat. Bree keresztény misszionáriusnak adja ki magát, és autóval kísérli meg hazavinni a fiút, aki valójában Kaliforniába készül, mert halott anyja helyett inkább élő apjával szeretné eltölteni a következő pár évet. A furcsa pár a transzamerikai út során összecsiszolódik, mint fekete és fehér zsaru a rendőrfilmben, vagy mint Raymond és Charlie az Esőemberben, és egy sor olyan emberrel találkoznak, akik papíron normálisabbak náluk, de valójában jóval problémásabbak. 
 
A Transamerica elegáns és helyenként kegyetlen humorával az utóbbi évek legjobb amerikai független filmje, a főszereplőnő Felicity Huffman (Született feleségek) Jack Lemmont és Dustin Hoffmant is leiskolázza a nőként érző férfi szerepében, ráadásul úgy mozog a világban, mint a német turista a haláltáborban: bizonytalanul toporog, és szeretné, ha valaki elmagyarázná neki, miért kellene bűntudatot éreznie.
csmozi
2006.04.06
|
Transamerica
amerikai filmdráma, 103 perc, 2005
Transzszexuális apuka és otthonról elszökött drogos fia átutazza az Egyesült Államokat, hogy jobban megismerjék egymást és önmagukat. Udvarló indián, merev nagyszülők és gyűlölt pénisz okoz sok kacagást ebben a vidám-szomorú történetben.
Rendező:

Duncan Tucker

Színész:

Felicity Huffman
(Bree)

Kevin Zegers
(Toby)

Fionnula Flanagan
(Margaret)

Elizabeth Pena
(Elizabeth)

Graham Greene
(Calvin)

Burt Young
(Murray)

Carrie Preston
(Sydney)

Stella Maeve
(Taylor)

Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:20
Idétlen időkig
amerikai vígjáték, 1993
18:40
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?
amerikai akcióvígjáték, 1995 (ism.)
18:45
Elit kommandó
amerikai akciófilm, 1990
18:50
Az utca királyai
amerikai akciófilm, 2008
18:50
Sose hátrálj meg
amerikai akciófilm, 2008
Ma kerül mozikba az 1917 - Sam Mendes tíz Oscarra jelölt háborús filmje: egysnittes film egy öngyilkos küldetésről #sammendes #1917 #1917movie #moziajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.