Tycus - A halál üstököse

est.hu:
4/10
|
olvasói
6/10 (6)
Sokat nem tudtam meg a csatorna ismertetőjéből, hacsak annyit nem, hogy akik ezeket az ajánlókat írják, még a szereplők nevére sem emlékeznek egy hajtós nap után, de a lényeget is csak homályos megfogalmazással képesek a külvilág tudtára hozni.
Az biztos, az elég igénytelen tartalom valószínűleg még silányabb képi kivitelezéssel várható, de ezek mind Dennis fiúval, ami egyaránt kétségbeejtő, és kihagyhatatlan egyben. Nem értem ezt a Hoppert. Ilyen remek névvel (majdnem háopépé, ugye) és kvalitással mára szinte csak a B-kategóriában tarol. Igaz, az a jól fizető szakma, nem a művészet, azért mégis vérzik a szívem.Ebben a kétes moziban, amit már egyszer láttam valahol - videón - egy kiváló csillagászt alakít, Dr. Peter Crawford-ot, aki felfedezi, hogy egy gigantikus méretű üstökös közeledik a Föld felé. Miért pont ő, nem értem. Igaz, nem is emlékszem rá pontosan, csak a film címe ugrott be, mert olyan historikus hangzású. Természetesen megpróbálja meggyőzni bolygónk vezető tudósait, hogy a globális katasztrófa csak egy drasztikus lépéssel kerülhető el, de egy ilyen fejű embernek még én sem hinnék el semmit, hát még a tudóstársadalom!

Önálló lépésre szánja el magát, és belekezd egy földalatti város építésébe, amiből arra következtetek, hogy az a fránya üstökös jó messzire lehet, tán több nemzedéknyi időre is, még ha csak metrót épít, akkor is. Tervei szerint az új várost magas intelligenciájú emberekkel népesíti be, olyanokkal, akik a földfelszín elpusztulása után képesek lesznek kiépíteni egy új civilizációt, mint például Hende Csaba. Jake Lowe (Peter Onorati), a lecsúszott újságíró minden lehetőséget megragad, hogy része lehessen a földalatti populációnak, de neki szerintem inkább Csabával kéne beszélgetnie. A Tycus biztosan a gyilokbolygó neve, szerintem, szereplőnek hülye lenne.


háopépé
2006.04.20
|
Tycus
amerikai akciófilm, 90 perc, 1999
Rendező:

John Putch

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.