Irány a (Kinizsi) Százasok Klubja!

Budapest, Csillaghegy, HÉV megálló, 2006. május 27 - 28.
est.hu:
10/10
|
A rendszerint május utolsó hétvégéjére eső Kinizsi Százas mára legendává vált a túrázók körében. Egyrészt ez a legrégebbi magyar teljesítménytúra (1981 óta létezik), másrészt a Pilis és a Gerencse jelzett útjain és ösvényein vezető 100 kilométeres táv, amelyet 24 óra alatt kell teljesíteni, igazán embert próbáló.
Az útvonal: Csillaghegy-Nagy-Kevély-Kevély-nyereg-Hosszúhegy-Pilis-nyereg-Kétágúhegy-Dorog-Nagy-Gete-Horgásztó-Hegyeskő-Mogyorósbánya-Péliföldszentkereszt-Pusztamarót-Gerecse egyházi üdülő-Bányahegy-Koldusszállás-Somlyóvár, kulcsosház-Kisegyházi tavak-Nagyegyháza, M1 aluljáró-Szárliget, Általános Iskola. 
 
Persze azért az sem marad hoppon, aki túl soknak találja a 100 kilométert - amelyre egyébként érvényes egészségi alkalmassági igazolás szükséges -, hiszen másik két kategóriában: normál- (40 km 10 óra alatt) és résztávon (25 km 7 óra alatt) is lehet próbálkozni, illetve a terepfutók (Terep Százas) is rajthoz állhatnak Tekintettel az eredeti táv hosszára a Bányahegyen teát, a szárligeti célban virslit és teát kínálnak a rendezők a résztvevőknek, illetve a tokodi civil szervezetek felajánlásával a tokodi Pincevölgyben is ingyenes frissítőállomás (víz, zsíros kenyér) várja a fáradt ,,vándorokat”. 
 
Az elmúlt 25 alkalom tapasztalata alapján ez a túra kizárólag gyalogosan teljesíthető, és a kutyákat is kéretik otthon hagyni. A felszerelésről szólva a bejáratott bakancs, a tartalék zokni, az esőköpeny, egy kulacs víz, kis eü. csomag, elemlámpa, valamint Pilis és Gerecse térkép ajánlott. 
 
Aki tehát kedvet kapott arra, hogy bekerüljön a Százasok Klubjába, vagy megerősítse eddigi pozícióját, készülhet. 
 
Még egy apró megjegyzés, ugyan az útvonal során léteznek ellenőrzőpontok, mégis előfordul, hogy fáradtságra hivatkozva sokan letérnek a kijelölt útról - azaz rövidítenek, ám a verseny tisztasága miatt, na és már csak lelkiismereti okból se tegye ezt senki... 
   
Nevezés: május 23., 14-19h, Platán étterem, Bp. VII., Városligeti fasor 46-48., vagy a rajt előtt a helyszínen (Csillaghegyi Közösségi Ház, Budapest III., Mátyás király út 13-15., 6.30-8h)
cs
2006.05.19
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.