Omen 666

olvasói
8/10 (35)
Ezt a poént nehéz lett volna kihagyni, nyilván sokat is vártak rá, szóval 2006. június 6-án világszerte a mozikban az új Omen! Értik, háromszor szerepel egymás után a 6-os, így jön ki a Gonosz száma!
Az 1976-os, erősen retrós eleganciájú eredeti Ómen a nagy horrorklasszikusok egyike, amit már csak onnan is tudni, hogy forgatása katasztrófák és balesetek egész sorozatából állt. Az új verzió publicistái is igyekeznek minden durrdefektben a Sátán munkáját láttatni, de ez a sok spec. effekttel zsúfolt remake a bemutató előtt sem vert nagy port és valószínűleg utána sem fog. Igaz, mutatós és szimpatikus stábot szedtek össze, többek közt Liev Schreibert (Séta a Holdon) vagy a tinisztárból komoly színésznővé serdült Julia Stilest és Mia Farrow-t, aki ugye már korábban is vigyázott a kicsi Gonoszra a Rosemary gyermeké-ben. Az Antikrisztus ugyanis itt nem ördögpatás, rettentő bestia, hanem egy nagyszemű, ártatlan arcú kisfiú, Damien. Szülei, a Thorn házaspár kedves amerikai diplomaták, ám a kisfiú nem vérszerinti gyermekük: halva született babájuk helyett fogadták örökbe egy baljós éjszakán. A felcseperedő fiúcska ötödik szülinapján aztán baljós jelekkel kísérve beindul a tragédiák sorozata, majd egy új dada és egy nagyon kevéssé vicces pap megjelenése jelzi, hogy innentől kissé máshogy fognak menni a dolgok. És a Thorn szülőknek dönteniük kell: támogassák kisfiuk világpusztító ambícióit, vagy inkább más pálya felé terelgessék, esetleg valami radikálisabb megoldáshoz folyamodjanak. 
 
Csak úgy mondom, az eredeti film még három folytatást ért meg, ahol a kis Damien tovább garázdálkodhatott, hát ne számítson senki valami cuki befejezésre. 
Vízer
2006.05.25
|
The Omen
amerikai horror, 100 perc, 2006
Az 1976-os horroklasszikus újragondolása rengeteg effekttel megspékelve, a kisfiúról, aki a szokásosnál is rosszabb, valamint vészjósló papokról, gaz dadákról és persze vérszomjas rottweilerekről!
Rendező:

John Moore

Színész:

Liev Schreiber
(Robert Thorn)

Julia Stiles
(Katherine Thorn)

Mia Farrow
(Mrs. Baylock)

David Thewlis
(Keith Jennings)

Pete Postlethwaite
(Brennan atya)

Michael Gambon
(Bugenhagen)

Forgalmazza: InterCom
(2 kép)


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Filmek a TV-ben
20:50
Columbo: A bűn jelöltje
amerikai krimi, 1973
21:00
A sárkány útja
hongkongi akciófilm, 1972
21:00
Az időutazó felesége
amerikai romantikus filmdráma, 2009
21:00
A szökevény 2. - Életre-halálra
amerikai akciófilm, 1998
21:00
Macska-jaj
francia-jugoszláv-német romantikus vígjáték, 1998
Ma kerül ki a lelőhelyekre, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.