Tenyerünk titkai

Asztrológia és tenyérelemzés, azaz a csillagok és a tenyér összefüggései: avagy végre fény derül arra, hogy miért is látunk csillagokat, ha valaki a tenyerével ad nekünk egy méretes taslit?
Van ugye egyszer a tenyérelemzés. Ez nem feltétlenül egyezik meg azzal a tenyérjóslással, amit a cigányasszonyok folytatnak a metróaluljáróban, sőt művelői szerint legalább olyan komoly tudomány, mint az asztrológia. És van az asztrológia. Az egyik tenyerünk rajzolatából, fő vonalaiból, kezünk és ujjaink formájából, a másik születésünk pontos dátumából, a 12 csillagjegyből és a csillagok állásából próbál alapvető fontosságú dolgokat kikövetkeztetni. De ki gondolta volna, hogy a tenyér és a horoszkóp tökéletesen kiegészítik egymást, és ezt a kettőt össze is lehet gyúrni (ezt nevezik tenyérelemző asztrológiának), hogy még pontosabban láthassuk személyiségünk rejtett jegyeit és sorsunk kacskaringós útjait? Például Manfred Magg, aki asztrológusként a csillagok felől közelít a témához, és aki szerint az asztrológiai tenyérelemzés mindenekelőtt olyan személyiségleírást jelent, ami nagyon pontosan jellemzi hajlamainkat, adottságainkat és képességeinket.
 
Könyvében először sorra veszi kézforma és jellem összefüggéseit, majd tenyérelemzőknek szóló asztrológia következik születési horoszkóp felépítésével és horoszkópelemzéssel. Az alapvető kérdéseket tárgyaló első részben olvashatunk még az ujjak formájáról, a tenyéren található bolygókról (azaz a tenyér különböző dombjaihoz rendelhető bolygókról) és a négy fővonalról (élet-, fej-, szív- és sorsvonal). 
 
A kötet második részében rátérhetünk a részletes elemzésre: itt már szóba kerül a mellékvonalak jelentősége, az ujjpercek és -bütykök és az ujjlenyomat is. A harmadik, befejező részben gyakorlati útmutatót kapunk tenyérlenyomat-készítéshez, továbbá (fényképről) Pablo Picasso tenyerét tanulmányozhatjuk, és asztrológiai szempontból is elemezhetjük az egyébként balkezes, széles tenyérrel és spatula formájú ujjakkal rendelkező művészt. 
 
A hitetlenkedőknek pedig csak annyit, hogy a jóslásra használt tenyérelemzés már Arisztotelész alatt orvosi tenyérdiagnosztikává vált, később Jung is komolyan vette, korunkban pedig a természetgyógyászok használják eredményesen. 
fürkész
2006.05.29
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.