Verdák

olvasói
9/10 (348)
Ha a Nyócker alkotói a 67-es útról készítenének filmet, biztosan Cipőkkel játszatnák el az összes szerepet, Amerikában azonban a 66-os út a nyerő, és egyértelműen autók villannak a jenkik eszébe, ha az államokat átszelő Route 66 a téma.
Az utóbbi másfél évtizedben sikert sikerre halmozó (Toy Story 1-2., Szörny Rt., Némó nyomában) Pixar Filmstúdió alapító-főrendezője, John Lasseter ráadásul rajong az autókért, így most padlógázzal törhet ki a gyerekszobából, a hangyabolyból, a sikolygyárból, az akváriumból és a szuperhősök családjából. 
 
A Verdák bolygója első látásra egy kínai kisfiú szülinap előtti álmára emlékeztet: a Földet kizárólag autók népesítik be, akik többnyire emberi jegyeket viselnek, szemük pedig szélvédőjükön található. A korábbi Pixar-filmekhez hasonlóan most is egy párhuzamos világban járunk tehát, ahol Mások életét vizsgálva Magunkra ismerhetünk, és ahol természetesen mindenki rajong az autóversenyért. Különösen igaz ez Villám McQueenre, a Szelep Kupa legújabb favoritjára, aki rövid idő alatt a leggyorsabbak közé küzdötte fel magát. Akár a mesékben, Villám életében is egy végső próbatétel előzi meg a boldog győzelmet, csakhogy - akár a filmekben - ezt a bizonyos próbát nem csak a pályán kell kiállnia. Amikor a döntő küzdelemre igyekvő McQueen Kipufogó-fürdőben, egy poros kisvárosban ragad a 66-os út mentén, először menekülni akar, de hamar megszereti a városka esetlen lakóit, és a kisebb fordulatszámú életet - meg persze egy Porsche popsiját. 
 
A bájos történet mellé ezúttal is a Pixartól megszokott igényesség jár: a hátterek és fényvisszaverő felületek kidolgozottsága megdöbbentő, a tempó észvesztő - a nézőben felszökik az érzelmi olajpumpa. 
csmozi
2006.06.08
|
Cars
amerikai animációs film, 116 perc, 2006
Tanulságos történet a fiatal és zabolátlan versenyautóról, Villám McQueenről, aki nagy versenye előtt egy karburátor háta mögötti kisvárosban ragad. Száguldás, verdák és szerelem Pixar módra!
Rendező:

John Lasseter

Forgalmazza: Fórum Hungary
(9 kép)


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
Hajóra száll a Jetlag legénysége, hogy a védjegyükévé vált lírikus elektropoppal rezgessék meg az A38 imbolygó deszkáit.
Filmek a TV-ben
22:15
Egy kis Mennyország
amerikai vígjáték, 2011
22:40
A tehetség
amerikai filmdráma, 2017
22:55
Az elveszett fiúk
amerikai vígjáték, 1987
22:55
Zsákutca
amerikai-német thriller, 2006
23:00
Érkezés
amerikai sci-fi, 2016
a #Berlinale fesztiválpalotájának méreteit lehetetlen megmutatni egyetlen fotón. azért megpróbáltuk... #berlinale2020
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.