Kedvenc helyek

Pink: Live In Europe

Az I’m Not Dead című új Pink-lemez után néhány héttel egy másik kiadvány is piacra került a karcos hangú amerikai popénekesnőtől: egy koncertfilm, melyet az eggyel korábbi album, a Try This 2004-es turnéján rögzítettek (de a legtöbb dal mégis a még eggyel korábbi M!ssundaztoodról hangzik el a műsorban).
Pink (született: Alecia Moore, 1979) a Budapestet is érintő turné Manchesterben rögzített koncertfilmjén – hattagú kísérőzenekar és három táncosnő kíséretében – full extrás karrieráttekintést prezentál, ráadásul azokatlanul lineárisan, időrendi sorrendben haladva! A kalitkában aláeresztett popsztár így már az első negyedórában túlesik 2000-es Can’t Take You Home című műanyag R&B-albumának felidézésén, és eljut a Moulin Rouge film számára rögzítetett Lady Marmalade-ig, ami alatt a feldolgozássláger négy énekesnőjét reprezentáló guminők közül a Christina Aguilerát formázó szexuális segédeszközzel évődik. Aztán leveszi pink mohikántaréj-parókáját, és már csinos szőke frizuval – és a Twisted Sister-féle I Wanna Rock glam metal refrénjével – tér vissza a következő félórás blokkhoz, mely a M!ssundaztood anyagára épül, de a nyilvánvaló Don't Let Me Get Me, Just Like A Pill és Family Portrait című kislemezdalok mellett öt további számot is felvonultat, még egy lassú bluest is. Ezután Pink kijön az összehúzott függöny elé, gitárosának társaságban székre ül, és akusztikus gitáros kíséret mellett ötperces medley-t ad elő nagy példaképe, a néhai Janis Joplin három slágeréből. Mikor egy újabb átöltözés után visszatér, már paróka nélkül, de még kalapban látjuk, miközben a Beck és William Orbit által írt Charlie angyalai-filmbetétdal, a Feel Good Time egy rövidke motívumával átérünk a 2003-as Try This albumot reprezentáló 25 perces blokkba, melynek vizuális csúcspontja a Oh My God című leszbikus fantázia a három politikailag korrekt módon válogatott, de egyáltalán nem úgy viselkedő táncosnővel, a zenei csúcspontja pedig a Rancid-vezér Tim Armstronggal írt Last To Know című rockdal, melyben először látjuk Pinket paróka és kalap nélkül, fekete hajjal: „sok minden tudok lenni, de ez vagyok én igazából, egy káromkodós vagány rockcsaj” – üzeni mintegy, és utána még egy kis dobszerkó mögé is beül vicces zenei párbajt játszani a nagy dobszerkó mögött trónoló virtuóz feka zenészével. A 75 perces karrieráttekintés után a ráadásban ismét egy kis glam metal, egy Guns N’Roses-feldolgozás jön, a Welcome To The Jungle, végül pedig a legnagyobb Pink-sláger, a Get The Party Started, ami kissé furán hat egy buli végén, de ezt az ellentmondást látványos vertikális akrobatika igyekszik feledtetni.  QQQQ 
 
 
EXTRÁK 
 
Egy 19 perces bensőséges turnéfilm a 23 ország 63 városát érintő turnéról, melyet Pink narrációja kísér. Asszisztálhatunk például egy fingóversenynél és végigkövethetjük egy mellbimbó-piercing felhelyezését is (igen, az ifjú sztár előveszi és megmutatja kamerának az egyik mellét).  
QQQ 
 
2004/2006  Hossz: 87 perc  Kiadó: Sony BMG  Hang: angol 5.1 
Déri Zsolt
2006.06.30
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.