Tibor vagyok, de hódítani akarok

olvasói
6/10 (3)
Fonyó Gergely vígjátéka a címében megidézett francia műre csak annyiban emlékeztet, hogy szintén egy szálloda a fő helyszíne, és a Pierre Richard alakította szerencsétlenkedő hősszerelmeshez hasonlóan a mi hősünk, Tibor is szeret álmodozni.
A Tibor vagyok, de hódítani akarok! azonban minden egyéb elemében (a vibráló műfütyitől kezdve a foszforeszkáló óvszeren át a pénisznyújtósúlyként használt kaktuszig) a Hangyák a gatyában fémjelezte német tinivígjátékok dramaturgiai és motívumkincsét hasznosítja – mondhatjuk, hogy alkotó módon. A magyar verzió ugyanis nemcsak humor és ízléstelenség arányát találja el jobban a nyugati elődöknél (értsd: még a műfütyis viccek is inkább humorosak, mint ízléstelenek), hanem több poént is tartalmaz, amin valóban sokáig és hangosan lehet röhögni („Tudja a nevem!”; „Szerezd vissza a bránert!”; afrikai sakk; „Töriből van atlaszunk?” stb.). 
 
Az egész még jobb lenne, ha a főhősök – a hódítani, és főleg szüzességét elveszteni vágyó Tibor és hű fegyverhordozója, a szemüveges dagi (melyek megformálása hálás feladat a két kamaszszínésznek, Fancsikai Péternek és Egri Bálintnak) – mellett az alkotók a mellékalakokat is jobban kidolgozták volna (a Gesztesi Károly alakította, tapló Rényi például inkább újgazdag vállalkozónak, mint bankigazgatónak hiteles), és az áhított bombanő szerepére olyan színésznőt kérnek fel, aki gyakrabban él a mimika színészi eszközével. Így viszont legfőbb érdeme az marad, hogy az új magyar romantikus vígjáték (Csak szex és más semmi) megszületése után lefektette a hazai tinivígjáték alapjait. *** 
 
Kiadás:  
Magyar DD 5.1-es hang, angol felirat. A mozielőzetes nemcsak az összes jó poént lövi le, de a film fordulatait is, a werkfilmből viszont nem derül ki semmi megrázó (természetesen csodálatos volt a hangulat a forgatáson). Ezenkívül tévészpotok, DVD-ajánlók, videoklip, de az extrák közt két reklámfilm erejéig még a támogatókról is megemlékeznek. ** 
 
Tibor vagyok, de hódítani akarok!, 2006 * 88 perc * Hungaricom * (12) 
fürkész
2006.06.20
|
magyar vígjáték, 88 perc, 2006
Az első magyar EU-kompatibilis tinivígjáték benne rengeteg perverz kis poénnal és Gregor kisasszony fedetlen kebleivel!
rendező:

Fonyó Gergely

színész:

Fancsikai Péter
(Szelei Tibor)

Gregor Bernadett
(Rényi Lexi)

Gáspár Kata
(Tunyogi Kata)

Gesztesi Károly
(Rényi Géza)

Cserna Antal
(Tunyogi)

Egri Bálint
(Józsi)

Molnár Piroska
(Rózsi néni)

Józsa Imre
(apa)

Elek Ferenc
(Igazgató / recepciós)

Forgalmazza: HungariCom


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.