Superman visszatér

olvasói
8/10 (117)
Tízévnyi előkészület, idegeskedés és három rendezőcsere után végre tanúi lehetünk minden idők legnépszerűbb képregényhőse újraélesztésének, aki hasadt egyénisége és a kívül hordott alsónadrág ellenére is csúcsformában van.
Superman olyan önmagán túlmutató klasszikus, sőt ikonikus figurává nőtte ki magát az elmúlt évtizedek során, hogy nehezen tűnt hihetőnek, hogy bárki is képes legyen arra a kunsztra, amit a kölyökképű Bryan Singer (Közönséges bűnözők, X-Men) csuklóból kirázott. Merthogy az eredeti Supermannek nincs humora, nincs sötét oldala, teljesen ódivatú, Singer mégis képes volt összehozni egy olyan sztorit, ami egyszerre épít a Christopher Reeve-féle legendára, és tud újat, valami egészen modernet mutatni. A történet ügyes döntéssel az eredeti széria második részétől veszi fel a fonalat, amikor hősünk egy, a kryptoni szupergonoszok elleni ütközet után évekre eltűnik Metropolisból, hogy felkutassa szülőbolygóját, majd visszatérve egy egészen megváltozott helyzetet talál. Az emberek már nem várják egy szuperhős segítségét, a börtönből szabadult Lex Luthor legitimizálta bűnös ügyleteit, és naná, hogy megint a világuralomra tör, és ami a legrosszabb, Lois Lane máshol találta meg a boldogságot - persze mire számít az, aki évekre lelép, mondván, hogy egy másik bolygóra kell átnéznie? 
 
Az első ránézésre tök jelentéktelen és teljesen ismeretlen Brandon Routh tökéletes az egyszerre sablonszerű, mégis életre kelő képregényhős szerepére, Kevin Spacey pedig hasonlóan remek ősellensége, Lex Luthor bőrében. Egyedül Kate Bosworth halovány Lois Lane-ként, de cserébe még Marlon Brando is visszatér a túlvilágról - igazi kryptoni élményként. 
Vízer
2006.06.28
|
Superman Returns
amerikai-ausztrál romantikus filmdráma, 110 perc, 2006
Minden szuperhős prototípusa, a régi vágású Superman visszatér, hogy egy igazi, nagyszabású szuperfilmben megint megleckéztesse a rendetlenkedő Lex Luthort és visszanyerje magának a függetlenkedő Lois Lane-t.
Rendező:

Bryan Singer

Forgalmazza: InterCom
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.