A titkos ablak

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (16)
Stephen King neve olyan védjegy, amivel sok-sok filmkészítő visszaélt már, sajnos. Mert afelől nincs kétség, hogy az író művei szinte egytől egyig klasszikusok és minőségi garanciát jelentenek a műfaj kedvelőinek (is), de a nagyszámú filmes adaptációról ez már nem mindig mondható el.
Szerencsére több remekművel is találkoztunk már - elég csak a Ragyogásra vagy A remény rabjaira gondolnunk. Utóbbihoz hasonlóan A titkos ablak is egy négydarabos kisregénygyűjtemény alapján készült, amely Titkos ablak, titkos kert / A Napkutya címen jelent meg 1990-ben. A történet középpontjában az egykori bestselleríró, Mort Rainey áll, aki válását követően magányosan, céltalanul tengeti átlagos óráit hegyi házikójában. Ám egy nap váratlanul felbukkan a küszöbén egy furcsa idegen, ráadásul egy egészen különös indokkal: állítása szerint Mort tőle lopta egyik régebbi, nagysikerű írását. Az író - bár saját könyvének bizonyítékként szolgálandó kéziratát nem találja - lazán lerázza a vádaskodó férfit, de az makacsul és egyre határozottabban tér vissza később több alkalommal is.
 
Igazának beismerése érdekében egyre erőszakosabb és idegesítőbb lesz, így Mortban jogosan merül fel a kérdés, hogy a rámenősség és az őrület határának vajon melyik oldalán is áll az idegen. És ahogy az lenni szokott a Stephen King-történeteknél, hamarosan egyre különösebb és hátborzongatóbb dolgok történnek, a csavaros végkifejletről már nem is beszélve. David Koepp - aki a Hetedik érzék vagy éppen a Pánikszoba forgatókönyvéért is felel - ezúttal a rendezést is magára vállalta, és a főszerepet - nagyon helyesen - az itt is remeklő Johnny Deppre bízta, a zenét pedig az örök zseni Philip Glassra. Klasszikusról ugyan nem beszélhetünk, de egy tisztességes Stephen King-adaptáció díjat megszavazhatunk A titkos ablaknak.
2006.07.06
|
Secret Window
amerikai thriller, 96 perc, 2004
A kiapadt ihletű író csendesen heverészne a kanapén, ha egy pszichopata nem zaklatná különös vádakkal. Film Stephen King novellája nyomán.
Rendező:

David Koepp

Színész:

Johnny Depp
(Mort Rainey)

John Turturro
(John Shooter)

Maria Bello
(Amy Rainey)

Timothy Hutton
(Ted Milner)

Charles S. Dutton
(Ken Karsch)

Len Cariou
(Dave Newsome seriff)

Vlasta Vrana
(Wickersham)

(11 kép)


Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
17:25
Kismackó kalandjai
I. évad, 42. rész
17:25
Alviiin!!! és a mókusok
II. évad, 216. rész: Az én bulim
17:30
Gofri, a csodakutya
II. évad, 6. rész
17:30
Vadócok
2018, I. évad, 35. rész: A rövidebb út
17:30
Táncakadémia
I. évad, 22. rész
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.