A bűn színe

est.hu:
4/10
|
A rejtély, hogy hazánkban miért nem került mozikba egy olyan film, melynek Samuel L. Jackson és Julianne Moore a főszereplője rögtön megoldódik, amint megnéztük a filmet.
A New Jersey egy megosztott negyedében dolgozó fekete detektív sablonos sztorija - akinek nemcsak a rasszista fehér rendőrökkel, de fekete testvéreivel is harcolnia kell - akkor válik egy kicsit izgalmassá, amikor kiderül, hogy új esete nem egyszerű autórablás: a hátsó ülésen ugyanis ott ült a fehér áldozat négyéves kisfia.
 
Itt azonban véget is ér a jó hírek sora, mivel Joe Roth rendező elhasznált eszközökkel és rossz ízléssel dolgozik, így munkája thrillernek nem elég izgalmas, drámának nem elég mély. Sem az „egy fekete tette”-vádat kiváltó káoszt, sem az emberi érzelmek sokrétűségét nem tudja hitelesen visszaadni. Színészei szinte egytől egyig rosszul játszanak, ezt a sok felesleges premier plán ki is hangsúlyozza. A kínos végeredmény így olyan lett, mint egy közepes tévésorozat egy epizódja, jó hosszúra nyújtva. 
 
A filmben egyetlen jó ötlet van (az elveszett kisfiú valódi sorsával kapcsolatban), és az sem a rendező, hanem a mű alapjául szolgáló regény érdeme. Mikor a modoros mozdulatismétlések, a rossz párbeszédek („A fiam van ott, köcsög!”; „Annyi szeretet van bennem!”) és az elrabolt kisfiúról szóló víziók után azt gondolnánk, ennél rosszabb már nem lehet, kiderül, hogy az ízléstelenséget mindig lehet fokozni - egy hirtelen jött, motiválatlan szerelmi (?) vallomással és egy csókkal legalábbis. A nyálzenével aláfestett lassítások és a giccses zárókép pedig sok jóízlésű embernek fogja felkavarni a gyomrát. ** 
 
Kiadás: Magyar, angol DD 5.1 hang, magyar felirat. Az extrákon nem, így végig angolul nézhetjük csak meg az előzeteseket, a kimaradt jelenetet és a három kisfilmet az adaptációról, a modellként szolgáló rendőr(ök)ről és az operatőri munkáról. *** 
 
Freedomland, 2006 * 108 perc * Warner Home Video * (16) 
fürkész
2006.07.13
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
18:05
Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül
amerikai sci-fi vígjáték, 2019
18:10
A gyűrű átka
amerikai-olasz-német-angol filmdráma, 1. rész, 2004
18:15
Franklin, a teknős
francia-kanadai animációs film, 2006
18:15
Egyiptom istenei
amerikai akciófilm, 2016
18:20
A szív bajnokai
amerikai életrajzi film, 2009
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.