A hét mesterlövész

olvasói
9/10 (26)
Kevés ennyire kultikus filmet tart számon a tévétudomány, még ha főleg mozifilmről is van szó, talán a valahány szamurájos, - e film ihletője - annyira ilyen, vagy mi.
Evvel a felemás mondattal ütöm fel a leckét (?), de azt azért elárulom, hogy a mai, pergő-vágógéphez szokott embernek kicsit lassú lesz ez a film, ugyanis a western azon ágához tartozik, mely jellemábrázolások erdején át vezetve, fejlődéstörténettel mutatja be erkölcsi mondanivalóját, ne siessenek kérem, sehová! Az alaptörténet meglepően egyszerű.
 
Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó elesettebb falvait, oly módon, hogy a banditák időnként lejönnek a hegyekből, villámgyorsan lecsapnak egy-egy településre, majd elviszik a pénzt és a termés javát. A parasztok meg élnek, ahogy tudnak a következő aratásig és rablásig. Egy butus nevű falu (Ixcatlan egyébként) lakói megelégelik az évente megismétlődő támadásokat, egy farmer útnak indul, és magával hoz hét mesterlövészt. Yul Brynner kopaszsága, Bronson favágása, és McQueen késdobása legendás előjáték a film végét elnyújtó, folyamatos lövöldözéshez, majd a felkavaró záráshoz.
háopépé
2006.07.14
|
The Magnificent Seven
amerikai western, 128 perc, 1960
Rablóbanda zsarolja a kisváros lakosságát. Néhány elszánt fickó szembeszáll a túlerővel. Kuroszava Hét szamurájának remek feldolgozása.
Rendező:

John Sturges

Színész:

Charles Bronson
(Bernardo O'Reilly)

Yul Brynner
(Chris Larabee Adams)

Steve McQueen
(Vin Tanner)

Eli Wallach
(Calvera)

Robert Vaughn
(Lee)

Brad Dexter
(Harry Luck)

James Coburn
(Britt)

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:05
Lány a tenger fenekén
német romantikus film, 2011
18:25
Trükkös öregfiúk
francia vígjáték, 2018
18:30
Hidalgo - A tűz óceánja
amerikai kalandfilm, 2004
18:35
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
18:40
Vad Kunság - A Puszta rejtett élete
magyar ismeretterjesztő film, 2015
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
07:15
Masha és a medve
I. évad, 23. rész: A talált gyermek
07:15
The Haunted Getaway
3. rész: 321
07:15
Gorcsok és Gumblik
angol-ausztrál animációs sorozat, 18. rész
07:20
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 581. rész: A háromszög
07:20
Mr. Bean
2002, I. évad, 21. rész: Megállni tilos
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.