Volt egyszer egy Vadnyugat

olvasói
10/10 (89)
Ma már biztosan nem lenne világsiker. Lassan hömpölyög, akár a Hét mesterlövész, viszont az is nemrég volt a tévében. Az akciójelenetek ritkák, és azok is elnyújtottak.
Mégsem lehetne a mai világban leforgatni ezt a remekművet, egyrészt, mert nincs rá igény, kevés hozzá már az érzelem és a szakember, de (tehetséges) színészeket sem találnának már hozzá. Minek is, ha van Cobra11, nem igaz? Az autópályák cowboy-ai, hihijj! Gondolom, az én korosztályom (34), és az azon felüliek mind látták már, tehát a tartalmat a böngésző ifjúságnak írom csak le.
 
Adva van az örökösen harmonikázó Charles Bronson, aki egy ideje rendre feltűnik a gonosz Frank nyomában, akit a remek, és idősb Fonda alakít. Frank jelenlegi dolga, hogy tetteivel megkönnyítse -és főleg olcsósítsa - a nyugat felé terjeszkedő vasúttársaság útját, azonban éppen gondja akad egy útjába kerülő farmmal, ahol a földjéhez ragaszkodó ex-szajha lakik. Tehát megjelenik férfias játszmánkban a nő is, de még milyen! Nem mondom el, mert mellékesen vannak még páran, és hosszú ideig tart, de a legvégén lesz a katarzis erejű párbaj, és fény derül a harmonikaszó rejtélyére is. Azt hiszem, nem csak a fiataloknak ajánlhatom, megnézzük még mi is, mert viszonylag ritkán adják.
háopépé
2006.07.21
|
C'era una volta il West
amerikai-olasz western, 165 perc, 1968
"És Frank? - Minket küldött. - Lovat hoztatok? - Nem, majd ketten ülünk egy lovon. - Két ló így is felesleges lesz." Durr, durr, durr.
Rendező:

Sergio Leone

Forgalmazza: Pannonia Entertainment Ltd.
Bemutató: 2015. szeptember 24.
(14 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.