Miami Vice (2006)

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (258)
A tévésorozat-feldolgozások virágzásának korában kevés az olyan darab, amely nem csupán termékelhelyezésre vagy félciki szórakoztatásra szolgál (lásd: Starsky és Hutch, Hazárd megye lordjai), hanem úgy állja meg önmagában is a helyét, hogy közben valamit át is csempész a kis képernyős eredeti világából.
A könyékig felhajtott vászonzakók és az élénk színek rajongói kicsit csalódni fognak - ez a feldolgozás ugyanis nem kifejezetten nekik készült -, az első géppuskaropogás és nyakreccsenés azonban hamar meggyőzi őket arról, hogy itt is akad, ami lekösse a figyelmet. Az 1984-ben indult sorozatot producerként jegyző Michael Mann (Szemtől szemben, Collateral) szigorúan szólva egy epizódnyi cselekményt adaptált vászonra - kevés beszéddel, sok közelivel, a HD-kamera jéghideg színeivel és két olyan főhőssel, akik egy videojátékban talán nem, de a Reality TV-n biztosan legyőznék akár magát a Sebhelyesarcút (hogy Oszama bin Ladenről ne is beszéljünk). 
 
Sonny (Colin Farrell) és Tubbs (Jamie Foxx) a diszkóban verekedős békés munkanapokat kockázatos beépülős melóra cseréli, miután egy elbaltázott dél-floridai akcióban három FBI-ügynök életét veszti. A munkáját intelligens robotként végző keménylegények profi szállítóként épülnek be a Kolumbiától a keleti parti metropoliszokig nyúló szervezetbe, hogy feltérképezzék működését, lefüleljék az ügynökgyilkosokat - és persze megmutassák a maffiafőnök csajának (Gong Li), hogyan kell egyszerre szolgálni és védeni... 
 
Mann filmjéből ezúttal hiányoznak a leszámolás előtti míves dialógusok, de minden más a helyén van: ujj a ravaszon, golyók a zacskóban. 
csmozi
2006.08.17
|
Miami Vice
amerikai akcióthriller, 134 perc, 2006
Egy balul elsült szövetségi akció után az FBI két floridai nyomozót épít be a drogkereskedői hálózatba. Sonny és Rico mindenkinél keményebb, de őket is meg lehet törni... Kőkemény krimi a legendás tévésorozat nyomán.
Rendező:

Michael Mann

Színész:

Colin Farrell
(Sonny Crockett)

Jamie Foxx
(Ricardo Tubbs)

Li Gong
(Isabella)

Naomie Harris
(Trudy Joplin)

Ciarán Hinds
(Fujima)

Justin Theroux
(Larry Zito)

Luis Tosar
(Montoya)

John Ortiz
(Jose Yero)

Elizabeth Rodriguez
(Gina Calabrese)

Forgalmazza: UIP-Duna Film


Film premierek

A kém, aki dobott engem

amerikai akcióvígjáték, 117 perc, 2018

Szoba gyerekkel kiadó

francia vígjáték, 105 perc, 2018

Skate Kitchen

amerikai filmdráma, 100 perc, 2018

Nem vagyok boszorkány

angol-francia-német filmdráma, 93 perc, 2017

Eldorádó

német-svájci dokumentumfilm, 90 perc, 2018

Az elrabolt hercegnő

ukrán animációs film, 85 perc, 2018

A védelmező 2.

amerikai akcióthriller, 121 perc, 2018
Játék
Az emlősszakértő Davis (Dwayne Johnson) különleges és szoros kapcsolatot alakított ki George-dzsal, a hihetetlenül intelligens ezüsthátú gorillával, amit egészen kölyökkora óta gondoz.
Filmek a TV-ben
18:05
Utazók
amerikai sci-fi, 2016
18:05
18:15
Muskétás kisasszony 2.
amerikai-német kalandfilm, 2004
18:20
Sabrina
amerikai-német romantikus vígjáték, 1995
18:35
Lenyűgöző teremtmények
amerikai fantasy, 2013
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.