Miami Vice (2006)

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (258)
A tévésorozat-feldolgozások virágzásának korában kevés az olyan darab, amely nem csupán termékelhelyezésre vagy félciki szórakoztatásra szolgál (lásd: Starsky és Hutch, Hazárd megye lordjai), hanem úgy állja meg önmagában is a helyét, hogy közben valamit át is csempész a kis képernyős eredeti világából.
A könyékig felhajtott vászonzakók és az élénk színek rajongói kicsit csalódni fognak - ez a feldolgozás ugyanis nem kifejezetten nekik készült -, az első géppuskaropogás és nyakreccsenés azonban hamar meggyőzi őket arról, hogy itt is akad, ami lekösse a figyelmet. Az 1984-ben indult sorozatot producerként jegyző Michael Mann (Szemtől szemben, Collateral) szigorúan szólva egy epizódnyi cselekményt adaptált vászonra - kevés beszéddel, sok közelivel, a HD-kamera jéghideg színeivel és két olyan főhőssel, akik egy videojátékban talán nem, de a Reality TV-n biztosan legyőznék akár magát a Sebhelyesarcút (hogy Oszama bin Ladenről ne is beszéljünk). 
 
Sonny (Colin Farrell) és Tubbs (Jamie Foxx) a diszkóban verekedős békés munkanapokat kockázatos beépülős melóra cseréli, miután egy elbaltázott dél-floridai akcióban három FBI-ügynök életét veszti. A munkáját intelligens robotként végző keménylegények profi szállítóként épülnek be a Kolumbiától a keleti parti metropoliszokig nyúló szervezetbe, hogy feltérképezzék működését, lefüleljék az ügynökgyilkosokat - és persze megmutassák a maffiafőnök csajának (Gong Li), hogyan kell egyszerre szolgálni és védeni... 
 
Mann filmjéből ezúttal hiányoznak a leszámolás előtti míves dialógusok, de minden más a helyén van: ujj a ravaszon, golyók a zacskóban. 
csmozi
2006.08.17
|
Miami Vice
amerikai akcióthriller, 134 perc, 2006
Egy balul elsült szövetségi akció után az FBI két floridai nyomozót épít be a drogkereskedői hálózatba. Sonny és Rico mindenkinél keményebb, de őket is meg lehet törni... Kőkemény krimi a legendás tévésorozat nyomán.
Rendező:

Michael Mann

Színész:

Colin Farrell
(Sonny Crockett)

Jamie Foxx
(Ricardo Tubbs)

Li Gong
(Isabella)

Naomie Harris
(Trudy Joplin)

Ciarán Hinds
(Fujima)

Justin Theroux
(Larry Zito)

Luis Tosar
(Montoya)

John Ortiz
(Jose Yero)

Elizabeth Rodriguez
(Gina Calabrese)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(9 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.