Kedvenc helyek

Motörhead: Kiss Of Death

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
(SPV / Record Express)

Lemmy Kilmister lényegében azt a bravúrt hajtja végre Motörhead nevű zenekarával, mint amit már sikeresen abszolvált a Ramones, az AC/DC vagy a Stereolab is: minimális változtatással mindig ugyanazt a dalt írja, a végeredmény mégis izgalmas, de legalábbis szerethető marad. Lemmyék a jubileumi kiadványok (The Best Of, Stage Fright DVD) közepette is dolgoznak rendületlenül: a „dallamosabb” Hammered (2002) és a „klasszicizáltabb” Inferno (2004) után most egy igazán dögös új albummal jelentkeznek.
A Hawkwind hetvenes évekbeli space-rockjából a Motörhead földi bugi-metáljába (bocsánat, „mocskos rock’n’rolljába”) váltó, magyar fesztiválokon is gyakori vendégnek számító Lemmy az utóbbi időben meglepő dolgokkal hívta fel magára a figyelmet: dallamosan énekelt(!), szót emelt a kábítószerek ellen (na jó, csak a heroin ellen) és hagyta magát elnyűni (kimerültség miatt még kórházba is került). Most azonban, mintha mi sem történt volna, megint egy remek formát mutató új Motörhead-lemezt hozott össze társaival. Zakatoló tempó, koszos hangzás, rekedtes, karcos ének, tökös, röpke gitárszólók, „nem érdekel” attitűd. Múltidézés, kikophatatlan toposzok, minden-minden ismerős – ez azonban cseppet sem bántó. Az pedig, hogy – akárcsak a legutóbbi lemezen – ezúttal is elpötyögnek egy akusztikus balladát (God Was Never On Your Side) ugyan viccesnek hat, de furamód mégsem lóg ki. Az Ignite-os Téglás Zoli háttérvokáljai révén még magyar vonatkozása is van a lemeznek – hát kell ennél több?!
Dömötör Endre
2006.08.29
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.