Szakított Cruise és a Paramount

A hollywoodi sztár produkciós cége és a Paramount Pictures stúdió ezzel egy tizennégy éve tartó munkakapcsolatot szüntetett meg. Az ügy hátterében egyes források szerint a színész-producer furcsa viselkedése áll.
A filmstúdió illetékese ugyanis azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak, hogy azért nem újítják meg Cruise-zal a szerződést, mert „közelmúltbeli viselkedése nem elfogadható a számukra”. A Paramountnál valószínűleg azokra a nyilatkozatokra gondoltak, melyeket a sztár az antidepresszánsok használatával kapcsolatban tett, ezenkívül vallása miatt (a szcientológiai egyház elszánt tagja) és Katie Holmesszal való kapcsolatával összefüggésben is sokat szerepelt a pletykalapok címoldalán az elmúlt évben. Más források szerint a stúdiónak a szófánugrálós bohóckodás az Oprah Winfrey Show-ban tett be végleg. 
 
Mindennek ellentmondva azonban Paula Wagner, Cruise üzlettársa a produkciós cégnél azt nyilatkozta, éppen ők döntöttek úgy, hogy otthagyják a Paramountot. Wagner szerint a Cruise/Wagner Productions már régóta tervezi, hogy függetlenként finanszírozza filmjeit. „Számunkra ez egy nagyon új és nagyon izgalmas irány. Izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozhassunk az összes stúdióval” - nyilatkozta az Associated Pressnek. 
 
Egy másik interjúban azonban - melyet a Reuters hírügynökségnek adott - Paula Wagner kommentálta a Paramount részéről a Wall Street Journalnak mondottakat. Véleménye szerint „bármit gondol is Mr. Redstone (a Paramount társvállalatának, a Viacomnak az elnöke, aki az ominózus kijelentést tette) Tom Cruise személyiségéről vagy színészi képességeiről, annak semmi köze az ügy üzleti hátteréhez.” „Valami más állhat a dolog mögött, ami elegendő ok arra, hogy a stúdió megszabaduljon az egyik legnagyobb nyereséget hozó partnerétől, és egyúttal ilyen rosszindulatú megjegyzéseket tegyen rá” - mondta Wagner. 
 
Az elmúlt egy évtizedben Cruise filmjei - köztük a három Mission: Impossible-mozi - világszerte összesen több mint 2 milliárd dollárt fialtak. A harmadik M: I-film ugyanakkor már nem érte el a korábbiak pénzügyi sikerét, és nem teljesített az elvártnak megfelelően a jegypénztárakban. A Paramount szerint ennek hátterében Cruise bizarr viselkedése áll. 
 
A 44 éves színészt korábban az amerikai Forbes magazin kikiáltotta a világ legbefolyásosabb hírességének. Egy másik felmérésből azonban az derült ki, hogy a rajongók legtöbbje nem barátkozna vele
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2006.08.23
|


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Filmek a TV-ben
18:10
Elveszve az Amazonasnál
német film, 2013
18:20
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:20
Hulk
amerikai akciófilm, 2003
18:45
A Pusztító
amerikai akciófilm, 1993
18:45
Mennydörgés
hongkongi akciófilm, 1995
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.