Szakított Cruise és a Paramount

A hollywoodi sztár produkciós cége és a Paramount Pictures stúdió ezzel egy tizennégy éve tartó munkakapcsolatot szüntetett meg. Az ügy hátterében egyes források szerint a színész-producer furcsa viselkedése áll.
A filmstúdió illetékese ugyanis azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak, hogy azért nem újítják meg Cruise-zal a szerződést, mert „közelmúltbeli viselkedése nem elfogadható a számukra”. A Paramountnál valószínűleg azokra a nyilatkozatokra gondoltak, melyeket a sztár az antidepresszánsok használatával kapcsolatban tett, ezenkívül vallása miatt (a szcientológiai egyház elszánt tagja) és Katie Holmesszal való kapcsolatával összefüggésben is sokat szerepelt a pletykalapok címoldalán az elmúlt évben. Más források szerint a stúdiónak a szófánugrálós bohóckodás az Oprah Winfrey Show-ban tett be végleg. 
 
Mindennek ellentmondva azonban Paula Wagner, Cruise üzlettársa a produkciós cégnél azt nyilatkozta, éppen ők döntöttek úgy, hogy otthagyják a Paramountot. Wagner szerint a Cruise/Wagner Productions már régóta tervezi, hogy függetlenként finanszírozza filmjeit. „Számunkra ez egy nagyon új és nagyon izgalmas irány. Izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozhassunk az összes stúdióval” - nyilatkozta az Associated Pressnek. 
 
Egy másik interjúban azonban - melyet a Reuters hírügynökségnek adott - Paula Wagner kommentálta a Paramount részéről a Wall Street Journalnak mondottakat. Véleménye szerint „bármit gondol is Mr. Redstone (a Paramount társvállalatának, a Viacomnak az elnöke, aki az ominózus kijelentést tette) Tom Cruise személyiségéről vagy színészi képességeiről, annak semmi köze az ügy üzleti hátteréhez.” „Valami más állhat a dolog mögött, ami elegendő ok arra, hogy a stúdió megszabaduljon az egyik legnagyobb nyereséget hozó partnerétől, és egyúttal ilyen rosszindulatú megjegyzéseket tegyen rá” - mondta Wagner. 
 
Az elmúlt egy évtizedben Cruise filmjei - köztük a három Mission: Impossible-mozi - világszerte összesen több mint 2 milliárd dollárt fialtak. A harmadik M: I-film ugyanakkor már nem érte el a korábbiak pénzügyi sikerét, és nem teljesített az elvártnak megfelelően a jegypénztárakban. A Paramount szerint ennek hátterében Cruise bizarr viselkedése áll. 
 
A 44 éves színészt korábban az amerikai Forbes magazin kikiáltotta a világ legbefolyásosabb hírességének. Egy másik felmérésből azonban az derült ki, hogy a rajongók legtöbbje nem barátkozna vele
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2006.08.23
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:05
A történet
amerikai filmdráma, 2018
18:15
Tini nindzsa teknőcök
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1990
18:15
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Scooby-Doo! Frankenszörnyűség
amerikai animációs film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.