Szakított Cruise és a Paramount

A hollywoodi sztár produkciós cége és a Paramount Pictures stúdió ezzel egy tizennégy éve tartó munkakapcsolatot szüntetett meg. Az ügy hátterében egyes források szerint a színész-producer furcsa viselkedése áll.
A filmstúdió illetékese ugyanis azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak, hogy azért nem újítják meg Cruise-zal a szerződést, mert „közelmúltbeli viselkedése nem elfogadható a számukra”. A Paramountnál valószínűleg azokra a nyilatkozatokra gondoltak, melyeket a sztár az antidepresszánsok használatával kapcsolatban tett, ezenkívül vallása miatt (a szcientológiai egyház elszánt tagja) és Katie Holmesszal való kapcsolatával összefüggésben is sokat szerepelt a pletykalapok címoldalán az elmúlt évben. Más források szerint a stúdiónak a szófánugrálós bohóckodás az Oprah Winfrey Show-ban tett be végleg. 
 
Mindennek ellentmondva azonban Paula Wagner, Cruise üzlettársa a produkciós cégnél azt nyilatkozta, éppen ők döntöttek úgy, hogy otthagyják a Paramountot. Wagner szerint a Cruise/Wagner Productions már régóta tervezi, hogy függetlenként finanszírozza filmjeit. „Számunkra ez egy nagyon új és nagyon izgalmas irány. Izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozhassunk az összes stúdióval” - nyilatkozta az Associated Pressnek. 
 
Egy másik interjúban azonban - melyet a Reuters hírügynökségnek adott - Paula Wagner kommentálta a Paramount részéről a Wall Street Journalnak mondottakat. Véleménye szerint „bármit gondol is Mr. Redstone (a Paramount társvállalatának, a Viacomnak az elnöke, aki az ominózus kijelentést tette) Tom Cruise személyiségéről vagy színészi képességeiről, annak semmi köze az ügy üzleti hátteréhez.” „Valami más állhat a dolog mögött, ami elegendő ok arra, hogy a stúdió megszabaduljon az egyik legnagyobb nyereséget hozó partnerétől, és egyúttal ilyen rosszindulatú megjegyzéseket tegyen rá” - mondta Wagner. 
 
Az elmúlt egy évtizedben Cruise filmjei - köztük a három Mission: Impossible-mozi - világszerte összesen több mint 2 milliárd dollárt fialtak. A harmadik M: I-film ugyanakkor már nem érte el a korábbiak pénzügyi sikerét, és nem teljesített az elvártnak megfelelően a jegypénztárakban. A Paramount szerint ennek hátterében Cruise bizarr viselkedése áll. 
 
A 44 éves színészt korábban az amerikai Forbes magazin kikiáltotta a világ legbefolyásosabb hírességének. Egy másik felmérésből azonban az derült ki, hogy a rajongók legtöbbje nem barátkozna vele
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2006.08.23
|


Film premierek

Lány

belga-holland filmdráma, 105 perc, 2018

Gyémánthajsza

amerikai krimi, 104 perc, 2018

A sértés

amerikai-belga-ciprusi-francia-libanoni filmdráma, 112 perc, 2017

A belleville-i zsaru

francia vígjáték, 90 perc, 2018

Ruben Brandt, a gyűjtő

magyar animációs film, 96 perc, 2018

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

amerikai-angol fantasy, 134 perc, 2018
Játék
Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
18:15
Kicsinyítés
amerikai sci-fi, 2017
18:20
A hírek szerelmesei
amerikai dráma, 1996
18:20
Milliomos inkognítóban
kanadai vígjáték, 2018
18:30
Igazság - A CBS-botrány
amerikai történelmi filmdráma, 2015
18:35
Zorro
francia-olasz kalandfilm, 1975
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.