Kísértések

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (3)
Kamondi szemledíjas mozija fura csomót köt a világ, amúgy sem egyszerűen működő érzelmesebb felére. Nem igazán lehet eldönteni, hogy egy mellbevágóan valósághű mese, vagy inkább egy a realitásoktól vadul elrugaszkodó, életszagú sztori pereg-e a szemünk előtt.
Főhősünk, Marci a férfikor küszöbén téblábol. Menne is, meg maradna is, bár anyja folyamatos, kitüntető és kínosan gyötrő gondoskodásával – teljesen érthető okokból – nem tud mit kezdeni.
 
Egyedüli gyermek és halmozott hátrányként csonka család sarja; apját soha nem is ismerte. Feltett szándéka azonban, hogy ezt a hiányt rögvest pótolja, és az elkényeztetett ifjú entellektüel elszegődik az atyai termelőüzembe, egy lepusztult gazdaság fintorkeltő világába. Természetesen mindezt inkognitóban teszi, így az alkoholfronton erős kihívásokkal küszködő apának fogalma sincs a fura fiú kilétéről.
 
Ez azonban még csak a történet előjátéka, ugyanis pont ez a közeg kell az egyetemistából hagymacipelővé átminősült fiúnak, hogy a sors összeterelhesse egy tízéves kis cigánylánnyal, Julival, aki némi élelmi ellenszolgáltatás fejében került a „birtokába”. És míg Marci igen erős apai érzelmeket kezd táplálni a lány iránt, addig Juli teljesen egyértelműen benne véli felfedezni élete párját. Nem csoda, ha főhősünk totálisan elveszik a kusza kapcsolatok kiúttalan labirintusában. 
 
Az alapvetően fekete-fehér filmet néhol színes kockákkal töri meg a rendezői szándék, vizuálisan is jelezve ezzel a gyengédebb pillanatok bensőséges atmoszféráját. 
Kamondi rendkívüli érzékenységgel nyúl a zsenge, útkereső lélek legmélyére, ahol a szorongás és a tanácstalanság tartja sakkban a cselekvőképességet, és ezzel pontos képet kaphatunk a szívszorító vergődés fiziológiájáról.  
 
macsek
2006.08.25
|
magyar filmdráma, 90 perc, 2002
Szerelmi sokszög apakereséssel, hagymapucolással, csodálatosan eltünedező tárgyakkal és szőrös fürdőszobacsempével. Az alkimista és a szűz rendezőjének filmje!
Rendező:

Kamondi Zoltán

Forgalmazza: Budapest Film


Filmek a TV-ben
18:50
Már megint egy dilis amcsi film
amerikai vígjáték, 2001
18:50
Álmomban már láttalak
amerikai dráma, 2002
19:00
Apósok akcióban
amerikai-német akcióvígjáték, 2003
19:00
Beépített múlt
kanadai akció-thriller, 2010
19:20
30 perc vagy annyi se
amerikai akcióvígjáték, 2011
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
18:45
A Tom és Jerry-show
2014, II. évad, 83. rész: A szemtelen rigó
18:48
Sam, a tűzoltó
VI. évad, 2. rész: Fireman Sam 06 1002
18:50
Csoda Kitty
2017, II. évad, 56. rész: Szivárványfutam
18:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
II. évad, 1. rész: Rémálom szerű kezdet
18:55
Csak lazán, Scooby-Doo!
2015, I. évad, 4. rész: Az uszkár itt a sztár?
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.