Videón a krokodilvadász utolsó percei

Videofelvétel készült a hétfőn elhunyt Steve Irwin utolsó perceiről. Az ismert ausztrál tévés és természetvédő egy mérges rája csípése miatt halt meg.
A szalagon Irwin menedzserének közlése szerint az látható, ahogy a rája farkával megcsapja a a férfit, aki kihúzza a mérgező hegyet a mellkasából. „A rája lecsapott a farkával, Steve mellkasát találta el, de ő kirántotta, ám a következő pillanatban már nem volt magánál” - nyilatkozta John Stainton menedzser, aki szerint mindezt végignézni borzalmas élmény volt, hiszen a felvételen tulajdonképpen Steve Irwin haldoklása látható. 
 
A queenslandi rendőrség (ennek a városnak a partjainál, az Irwin által vezetett Ausztrál Állatkert közelében történt a tragikus baleset) most lefoglalta a felvételt, hogy felhasználhassák a baleset ügyében indított vizsgálat során. 
 
A 44 éves krokodilvadászt - akinek Krokodilvadász című sorozata az Animal Planeten volt látható - Ausztrália gyakorlatilag nemzeti kincsként imádta: ha a családja is beleegyezik, állami temetésen búcsúztatják el. Hétfőn és kedden rajongók ezrei keresték fel az Irwin vezette állatkertet, hogy virágokkal és írásos üzenetekkel róják le kegyeletüket, de a világsajtó is címoldalon számolt be a szomorú esetről. 
 
A természetfilmes hétfőn reggel éppen egy Ocean’s Deadliest című tévés dokumentumfilmhez forgatott víz alatti felvételeket, amikor a rájatámadás történt. „Bent volt a sekély vízben, körülbelül 1,5-2 méteres mélységben, és éppen egy mérges ráját követett. Az állat teste mintegy egy méter hosszú volt, elég hosszú farokkal, körülbelül 100 kilót nyomhatott. A rája megállt és támadásba lendült: meglendítette tüskék farkát. Valószínűleg veszélyben érezte magát” - számolt be az esetről egy szemtanú, Ben Cropp operatőr. 
 
Habár a halottkémi vizsgálat még nem zajlott le, Irwin valószínűleg azonnal meghalt (a méregtől pillanatokon belül megállt a szíve). A krokodilvadászt felesége (és állandó munkatársa), Terri, nyolcéves kislánya és kétéves kisfia gyászolja. A család éppen Tazmániában nyaralt, amikor a tragédia történt. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2006.09.06
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.