Kárhozott szeretők

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (21)
Nem árt, ha napjaink közkedvelt álomgyári szakmunkásai néha félreteszik a súlyos gépfegyvereket vagy a feminista bankrabláshoz használatos babos kendőt, és megmutatják, hogy nemcsak effektekkel lehet hatást elérni a moziban, de finom színészi játékkal, értő rendezéssel és korhű látványtervezéssel is. És akkor a szerelemről még nem is tettünk említést.
A Kárhozott szeretők nem tabudöntögető film akrobatikus ágyjelenetekkel és a szereplők eddig ismeretlen testtájainak felvillantásával, hanem egy szomorú szerelmi történetbe oltott Amerika-kritika és művészi hitvallás egyben. Hősei az olasz-amerikai Arturo Bandini (Colin Farrell) és a mexikói Camilla Lopez (Salma Hayek), Los Angeles korlátozottan szerencsés lakói a világválság éveiben. Bandini élete könyvét szeretné megírni egy fülledt hotelszobában, hogy ne legyen több gondja ezen a világon, a lány pedig fehér férjet akar fogni magának, hogy ne egy koszos kis kávézóban kelljen megöregednie. Sok veszekedés és félreértés után úgy tűnik, mindkettőjük vágya egyszerre teljesül, csakhogy az élet nem kap happy end-jutalékot, ha írásra adja a fejét - ráadásul ezen a történeten nem is akart meggazdagodni.
 
Joe Fante 1939-es klasszikusát nem kisebb nagyság rendezte és írta filmre, mint Robert Towne, Hollywood legjobb forgatókönyvírója, aki nemcsak a Bonnie és Clyde és A Keresztapa jeleneteibe dolgozott be egy keveset, de a Kínai negyed megírásáért a három legnagyobb filmes díjat zsebelte be. Ha valaki, hát ő tud valamit az írás szépségeiről és nehézségeiről, és manapság ritkán tapasztalt erővel adja vissza a történet hangulatát. Ez nem egy első randis film, de nem is egy utolsó... 
csmozi
2006.09.06
|
Ask the Dust
amerikai romantikus filmdráma, 117 perc, 2006
Joe Fante klasszikus regényének fülledt szépséggel fényképezett feldolgozása, melyben az olasz–amerikai író a gazdasági világválság ellenére boldogan él a mexikói–amerikai pincérnővel – míg egyikük meg nem hal. A Kínai negyed írójának filmje.
Rendező:

Robert Towne

Forgalmazza: Best Hollywood
(8 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.