A Karib-tenger kalózai 2. a milliárdosok klubjában

A filmipar történetében harmadszor fordult elő, hogy egy film világszerte több mint 1 milliárd dollár bevételre tett szert. A Karib-tenger kalózai - Holtak kincse a múlt hét végén lépte át a bűvös határt.
A Walt Disney Pictures fennállásának legsikeresebb filmje eddig a napig 1,0026 milliárd dollárt hozott a mozipénztáraknál. A milliárdos határt eddig mindössze két film, a Titanic és A Gyűrűk Ura - A király visszatér tudta átlépni. 
 
A film - mely már számos nemzetközi rekordot megdöntött - kilenc egymást követő héten vezette a nemzetközi nézettségi listát, s Amerikában kiugróan magas eredményt elérve 415 millió dolláros bevételével az év legnagyobb filmsikere lett. A nemzetközi bevételek ezidáig 587,5 millió dollárt tesznek ki úgy, hogy Olaszországban még csak szeptember 13-án mutatták be a filmet. 
 
Történelmi pillanat ez a Walt Disney Studios számára. Igazi diadalmenet a Jerry Bruckheimer, Gore Verbinski, Johnny Depp, Keira Knightley és Orlando Bloom alkotta csapatnak. A film hihetetlen nemzetközi eredményei is azt bizonyítják, hogy a nézők nem pártolnak el a mozitól, ha valóban igényes és szórakoztató alkotásokat láthatnak” - mondta Dick Cook, a Walt Disney Studios elnöke. 
 
A kalózmozi további rekordjai közé tartozik még, hogy rekordidő (9 hét) alatt érte el az egymilliárd dolláros határt - ez egy héttel kevesebb, mint A Gyűrűk Ura harmadik része esetében. Kilenc héten keresztül egyébként még egyetlen film sem vezette a nemzetközi bevételi listákat. A Karib-tenger kalózai 2. a filmtörténet első filmje, mely két nap alatt 100 millió dollárt hozott. Szinte minden országban, ahol bemutatták (így Magyarországon is) ez a Buena Vista International legsikeresebb filmje, Oroszországban pedig minden idők legsikeresebb amerikai filmje lett. Görögországban, Spanyolországban és Oroszországban ezenkívül a filmforgalmazás történetének legerősebben nyitó filmje címet is elnyerte. 
 
 
 
(Fórum Hungary) 
2006.09.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:20
Atomcsapda
amerikai-angol-német-kanadai akció-thriller, 2002
18:45
Parker
amerikai akciófilm, 2013
18:50
Én, Pán Péter
amerikai filmdráma, 2004
18:55
Szívem csücskei
amerikai vígjáték, 2005
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.