A szuper exnőm

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (65)
Mértékadó elméletek szerint nem árt osztani és szorozni, ha az ember szakítani készül. A kapcsolat egyoldalú felbontása után a szakító fél ugyanis hamarosan - a „megértő” társ közelségén túli - veszteségeket könyvelhet el: zárat kell cserélnie, pótolnia kell bozótvágóval szétszaggatott ruhatárát, költenie kell autója új fényezésére és így tovább, hogy csak a legalapvetőbb kiadásokat említsük.
Valamivel bonyolultabb a helyzet, ha az ember - esetünkben a jóravaló Matt Saunders (Luke Wilson) - egy olyan pszichésen zaklatott szuperhőssel szakít, aki civilként komolyabb gátlásokkal küzd, mint egy klausztrofóbiás liftkezelő, munkáját pedig pusztán terhes kötelességnek tekinti. A kócos-szemüveges Jenny Johnson (Uma Thurman) pontosan ilyen teremtés: felhőkarcolók között cikázó dögös G-Girlként naponta megment pár tucat embert, de titkolt identitása miatt magánéletében nincs kivel kibeszélnie az állandó segítésből adódó lelki gubancait. 
 
Saunders sajnos nem oszt, de nem is szoroz, amikor szolidan lapátra teszi a féltékenykedő és túlzottan ragaszkodó Jennyt, így meg is kapja a magáét a sértett szupernőtől: cápát az ágyába, lyukat a plafonba, szupererős szorítást ágyéktájon. A film színházias csúcsjelentében persze minden jóra fordul, addig azonban egy sor szuperismert poént kell végignevetni, és rá kell döbbenni a nagy igazságra, miszerint mindannyian szuperhősök vagyunk, emberi gyengeségeinket mégsem leplezhetjük szakmai sikereinkkel. És hogy visszahúzódó, rejtélyes nők helyett inkább randizzunk ismert politikusokkal vagy prostituáltakkal, mert akkor nem érhet minket meglepetés. 
 
csmozi
2006.09.14
|
My Super Ex Girlfriend
amerikai romantikus vígjáték, 96 perc, 2006
Szuper tulajdonságokkal dúsított szakításfilm, avagy mi történik, ha a hétköznapi pasi dobja nem hétköznapi barátnőjét.
Rendező:

Ivan Reitman

Színész:

Uma Thurman
(Jenny Johnson)

Luke Wilson
(Matt Saunders)

Anna Faris
(Hannah Lewis)

Eddie Izzard
(Bedlam professzor)

Rainn Wilson
(Vaughn Haige)

Mark Consuelos
(Steve Velard)

Wanda Sykes
(Carla Dunkirk)

Forgalmazza: InterCom
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.