Csokoládé és vörösbor: az egészséges étkezés?

Régóta kutatják a mediterrán konyha egészségügyi hatásait. Már évek óta olvashatunk a vörösbor artériákra gyakorolt jótékony hatásáról, és a csokoládé sem olyan rémes a legújabb hírek szerint.
Brit kutatások a lehető legegészségesebb étrend összeállításával kísérleteztek, elsősorban a szív- és érrendszeri kockázatok csökkentésére. A menü: fokhagymás, tengeri halas és zöldséges leves, egy pohár vörösbor, majd csokoládés sütemény. Az eredmények szerint ez a kombináció a leghatásosabb az infarktus elkerülésére.

A kutatások szerint különösen férfiaknál hozhatna látványosabb eredményt az étkezési szokások változtatása: a fenti ételek, és vörösbor fogyasztásával 76 százalékkal csökkenthető lenne az infarktus esélye.


Forrás: www.eFit.hu, Mozgásvilág.hu

2006.09.18
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.