A Demecseri Káposztás Napok

Demecser, 2006. szeptember 23 - 24.
A népszerű konyhakerti növénynek történelmi múltja van Demecser életében, amit egyébként a város címere is őriz. A tájegység neve, Rétköz is jelzi, a jó fekete, magas tápanyagtartalommal rendelkező réti talaj kiválóan alkalmas a növény termesztésére.
Idén szeptember 23-án és 24-én ismét a káposzta körül forognak majd az események. A kétnapos programsorozat eredeti, ötletes kulturális és hagyományőrző eseményei mellett természetesen a gasztronómiáé a főszerep. Lesz főzőverseny, káposztadobó, -gyaluló és -taposó verseny, káposzta sorverseny, káposztapakoló és káposztasúlybecslő verseny, kiválasztják a legnagyobb káposztát és a legkáposztásabb standot is.

A káposztás-receptkönyv 111 káposztaételének felsorolására egy oldal is kevés lenne, de a legérdekesebbek és jól csengőek, nyomdafestéket követelnek maguknak, mint a káposztalevesek közül a csorba leves, a káposztás halleves, a korhelyleves, a káposztagulyás, és a francia parasztleves stb. A több mint egy tucat különféle módon készített töltött káposzta, mint a demecseri töltött káposzta, burgonyás töltött káposzta, aszalt szilvával töltött káposzta, töltött káposzta baconnal sütve, töltött káposzta gombával és sajttal, vegetáriánus töltött káposzta stb., a hamis székelykáposzta, székelykáposzta tofuval, a szójás székelykáposzta, szintén felejthetetlen kulináris élvezetet ígér.

A sütemények neveinek hallatára is garantáltan összefut a nyál a szánkban: káposztás csiga, káposztás kenyér és lepény, káposztás nudli, káposztás palacsinta és pogácsa, káposztás rétes és tekercs, káposztatorta, káposztás muffin, ónémet káposztatorta és még sokáig sorolhatnám az ínycsiklandó falatokat. Erről a rendezvényről az egészséges életmód követői is bizonyára jóllakottan távoznak majd!

2006.09.20
|


Fesztiválok

Tihanyi Szabadtéri Játékok 2017. Tihany, 2017. június 23. - július 13.

Víz, Zene, Virág Fesztivál 2017 Tata, 2017. június 23 - 25.

CSTP Feszt Budapest, 2017. június 24 - 27.

Múzeumok Éjszakája Budapest, 2017. június 24., szombat

Múzeumok Éjszakája 2017 Budapest, 2017. június 24., szombat

Játék
A kanadai David Walsh 1997-ben bejelentette, hogy óriási mennyiségű aranyat találtak Indonézia dzsungelében. Cégének részvényei pillanatok alatt megugrottak, a döglődő Walsh pedig hirtelen milliárdos lett. A képtelen történetből az Oscar-díjas Stephen Gaghan remek, pörgős filmet a főszerepben Matthew McConaughey-vel.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.