A Demecseri Káposztás Napok

Demecser, 2006. szeptember 23 - 24.
A népszerű konyhakerti növénynek történelmi múltja van Demecser életében, amit egyébként a város címere is őriz. A tájegység neve, Rétköz is jelzi, a jó fekete, magas tápanyagtartalommal rendelkező réti talaj kiválóan alkalmas a növény termesztésére.
Idén szeptember 23-án és 24-én ismét a káposzta körül forognak majd az események. A kétnapos programsorozat eredeti, ötletes kulturális és hagyományőrző eseményei mellett természetesen a gasztronómiáé a főszerep. Lesz főzőverseny, káposztadobó, -gyaluló és -taposó verseny, káposzta sorverseny, káposztapakoló és káposztasúlybecslő verseny, kiválasztják a legnagyobb káposztát és a legkáposztásabb standot is.

A káposztás-receptkönyv 111 káposztaételének felsorolására egy oldal is kevés lenne, de a legérdekesebbek és jól csengőek, nyomdafestéket követelnek maguknak, mint a káposztalevesek közül a csorba leves, a káposztás halleves, a korhelyleves, a káposztagulyás, és a francia parasztleves stb. A több mint egy tucat különféle módon készített töltött káposzta, mint a demecseri töltött káposzta, burgonyás töltött káposzta, aszalt szilvával töltött káposzta, töltött káposzta baconnal sütve, töltött káposzta gombával és sajttal, vegetáriánus töltött káposzta stb., a hamis székelykáposzta, székelykáposzta tofuval, a szójás székelykáposzta, szintén felejthetetlen kulináris élvezetet ígér.

A sütemények neveinek hallatára is garantáltan összefut a nyál a szánkban: káposztás csiga, káposztás kenyér és lepény, káposztás nudli, káposztás palacsinta és pogácsa, káposztás rétes és tekercs, káposztatorta, káposztás muffin, ónémet káposztatorta és még sokáig sorolhatnám az ínycsiklandó falatokat. Erről a rendezvényről az egészséges életmód követői is bizonyára jóllakottan távoznak majd!

2006.09.20
|


Fesztiválok

Európai Filmhét 2018 Budapest, 2018. március 15 - 21.

Jelen/Lét – Nemzetiségi Színházi Fesztivál 2018 Budapest, 2018. március 20 - 27.

BÁBU – BÁbfesztivál BUdapesten 2018 Budapest, 2018. március 21 - 23.

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2018 Budapest, 2018. március 30. - április 22.

Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.