World Trade Center

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (99)
Nagy idők nagy embereket kívánnak - írja Jaroslav Haąek a ©vejk előszavában, és ezzel az egyszerű igazsággal örök helyet teremt az irodalmi panteonban annak a klasszikus figurának, aki a világpolitikai viharokban is széllel szemben tevékenykedik. Az első világháború vége óta sok borzalom történt világunkban, az akaratuk ellenére is hősiesen viselkedő, dolgukat tisztességgel végző kisemberek azonban még nem hagytak cserben bennünket.
Öt évvel a szeptember 11-i, New York-i merényletek után nehéz objektíven, oknyomozó politizálás nélkül beszélni azokról a borzalmas eseményekről, melyek az Egyesült Államok lakosságát még ma is sokkos állapotban tartják - érthető hát, hogy Oliver Stone (A szakasz) rendező az egyszerű, ąvejki naivitású emberek szemszögéből mutatja be a történéseket, elkerülve ezzel a fájdalmas felelősségre vonást és a dagályos hősteremtést. A World Trade Center természetesen megtörtént, a túlélők és családjaik elbeszélése alapján rekonstruált események alapján készült, és kizárólag két rendőr, a romok alá szorult John McLoughlin (Nicolas Cage - Veszett a világ) és Will Jimeno (Michael Pena - Ütközések) csodával határos megmenekülésének elbeszélésére szorítkozik. 
 
Seamus McGarvey operatőr (Az órák) szép, tiszta képekben meséli a kedd reggel katartikus eseményeit, és elsőként mutatja meg, milyen lehetett a tornyok összeomlása az épületek belsejéből nézve. A terep innentől kezdve a főszereplőké: a belső zúzódásokkal küzdő rendőrök beszélgetése olyan hatásos, hogy a film végén a néző is úgy érezheti magát, mintha két órát töltött volna a romok alatt. És szerencsére túl is élte a megpróbáltatásokat. 
csmozi
2006.09.20
|
World Trade Center
amerikai filmdráma, 129 perc, 2006
A Világkereskedelmi Központ romjai alól kimentett 18. és 19. túlélő története, avagy méltóságteljes főhajtás a tragédia hősei előtt.
Rendező:

Oliver Stone

Színész:

Nicolas Cage
(John McLoughlin)

Michael Pena
(Will Jimeno)

Maggie Gyllenhaal
(Allison Jimeno)

Maria Bello
(Donna McLoughlin)

Connor Paolo
(Steven McLoughlin)

Jay Hernandez
(Dominick Pezzulo)

Armando Riesco
(Antonio Rodrigues)

Michael Shannon
(Dave Karnes)

Stephen Dorff
(Scott Strauss)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(14 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.