Kedvenc helyek

Down The Dayz

Budapest, , 2006. szeptember 28.
Bristoli fénykora után egy évtizeddel magyar földre is kezd begyűrűzni a triphop, szaporodnak a downtempo alapú formációk.
A Monchichi Potenciál, a Singas Project és az Esclin Syndo mellett ide sorolható a budapesti Down The Dayz is, mely 2004 végén még Spiritshine-ként indult, majd a Crushed Velvet érintésével idén nyerte el végleges nevét. Polyák Eszter énekesnő zenekara - mely az electro-chanson öndefiníciót is előszeretettel használja - a www.downthedayz.hu honlapról letölthető Time To Pass című ötszámos demó tanúsága alapján a Portishead, illetve annak könnyedebb tanítványai, a flamand Hooverphonic, az amerikai Endless Blue és társaik által képviselt hangzásvilághoz vonzódik leginkább.
 
Az angol szövegeit kislányos hangon éneklő Eszter, a samplert és basszusgitárt kezelő Artner Gábor, Nagy Gedeon gitáros és Szabó Csaba ütős mellé 2006 nyarán érkezett Vízvárdi András billentyűs a DiaPositive együttesből, és így alakult ki a Down The Dayz aktuális felállása. A koncertre érdemes korán érkezni, mert az előzenekar, a Nils trió magyarul megszólaló groove-os rockja is megér egy misét.
Déri Zsolt
2006.09.22
|


Játék
Csaknem fél évszázadon átívelve tárja elénk a „társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő” Korniss Péter pályáját a Magyar Nemzeti Galéria kiállítása.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.