Kelly hősei

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
A háborút gúnyosan idealizáló, veretes darab, rendíthetetlen, nagyon cool arcokkal - avagy aranyláz a vad nyugat-európai partraszállásnál. Festői, francia táj adja a hátteret merész katonai hadműveletnek, melyben a jenki katonák halállazán mutatják meg, mennyire profik. Az arcvonal mögé egy eszelős tervvel behatoló, maroknyi felszabadító erő mozgatórúgója jelen esetben nem a puszta dicsőség, hanem egy aranyrudakkal teli bank messze a frontvonalak mögött.

 
A szövetségesek élére három karakteres fazon kerül. A halkszavú ötletgazdát, Kellyt Clint Eastwood játssza, akinek a rohamsisak is legalább olyan jól áll, mint a cowboykalap. Róla a legtöbbet nácivallató furfangos módszere árulja el: kínzóeszközök nélkül közel ájulásig whiskyzteti áldozatát, akinél hat az igazságszérum és kikotyogja az aranyat érő információkat. 
 
A Bazi Joe nevű G.I. Joe, akit Telly „Kojak” Savalas alakít, pornófilmet(!) vételez a legényeinek. Ő hozza a tapló, bővérű fazont, akinek nyalóka helyett a rágógumi és a trágár szavak a szériatartozékai. A többször lebuzizott Csodabogár (Donald Sutherland) már a nyitójelenetben is egy francia lánnyal cicázik, és amúgy tényleg életművész. Csatajelenetben a tankjának hangszórójából szól a buzdító hawaii-gitáros zene - hiába, az övéi „emberek, érző lélekkel”. 
 
Brian G. Hutton rendező westernhagyományok szerint zárja a filmet egy párbajt imitáló kulcsjelenettel, melyben a nagy hármas végső leszámolásra készül az ellenséggel. Ha még a szocializmusban lennénk, amikor is ez a film beszivárgott hozzánk (1984-ben), azt írnám, hogy „a rothadó, pénzimádó Nyugat alkonyának aranyhídja” e film: egy viccesen önfényező, pozitív kisugárzástól túlcsorduló, lebilincselő, háborús emlékmű. 
 
Kiadás
Az extra egy előzetes. A hang magyar mono és angol DD 5.1. 
 
Kelly’s Heroes, 1970 * 138 perc * Fórum Home Entertainment * (12) 
ŐrmestAir
2006.09.29
|
Kelly's Heroes
amerikai filmdráma, 138 perc, 1970
Rendező:

Brian G. Hutton

Színész:

Clint Eastwood
(Kelly)

Telly Savalas
(Big Joe)

Donald Sutherland
(Oddball)

Don Rickles
(Crapgame)

Carroll O'Connor
(Colt tábornok)

Gavin MacLeod
(Moriarty)

Harry Dean Stanton
(Willard)

Stuart Margolin
(Little Joe)

Richard Davalos
(Gutowski)Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.