Kelly hősei

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
A háborút gúnyosan idealizáló, veretes darab, rendíthetetlen, nagyon cool arcokkal - avagy aranyláz a vad nyugat-európai partraszállásnál. Festői, francia táj adja a hátteret merész katonai hadműveletnek, melyben a jenki katonák halállazán mutatják meg, mennyire profik. Az arcvonal mögé egy eszelős tervvel behatoló, maroknyi felszabadító erő mozgatórúgója jelen esetben nem a puszta dicsőség, hanem egy aranyrudakkal teli bank messze a frontvonalak mögött.

 
A szövetségesek élére három karakteres fazon kerül. A halkszavú ötletgazdát, Kellyt Clint Eastwood játssza, akinek a rohamsisak is legalább olyan jól áll, mint a cowboykalap. Róla a legtöbbet nácivallató furfangos módszere árulja el: kínzóeszközök nélkül közel ájulásig whiskyzteti áldozatát, akinél hat az igazságszérum és kikotyogja az aranyat érő információkat. 
 
A Bazi Joe nevű G.I. Joe, akit Telly „Kojak” Savalas alakít, pornófilmet(!) vételez a legényeinek. Ő hozza a tapló, bővérű fazont, akinek nyalóka helyett a rágógumi és a trágár szavak a szériatartozékai. A többször lebuzizott Csodabogár (Donald Sutherland) már a nyitójelenetben is egy francia lánnyal cicázik, és amúgy tényleg életművész. Csatajelenetben a tankjának hangszórójából szól a buzdító hawaii-gitáros zene - hiába, az övéi „emberek, érző lélekkel”. 
 
Brian G. Hutton rendező westernhagyományok szerint zárja a filmet egy párbajt imitáló kulcsjelenettel, melyben a nagy hármas végső leszámolásra készül az ellenséggel. Ha még a szocializmusban lennénk, amikor is ez a film beszivárgott hozzánk (1984-ben), azt írnám, hogy „a rothadó, pénzimádó Nyugat alkonyának aranyhídja” e film: egy viccesen önfényező, pozitív kisugárzástól túlcsorduló, lebilincselő, háborús emlékmű. 
 
Kiadás
Az extra egy előzetes. A hang magyar mono és angol DD 5.1. 
 
Kelly’s Heroes, 1970 * 138 perc * Fórum Home Entertainment * (12) 
ŐrmestAir
2006.09.29
|
Kelly's Heroes
amerikai filmdráma, 138 perc, 1970
Rendező:

Brian G. Hutton

Színész:

Clint Eastwood
(Kelly)

Telly Savalas
(Big Joe)

Donald Sutherland
(Oddball)

Don Rickles
(Crapgame)

Carroll O'Connor
(Colt tábornok)

Gavin MacLeod
(Moriarty)

Harry Dean Stanton
(Willard)

Stuart Margolin
(Little Joe)

Richard Davalos
(Gutowski)Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
19:15
Kapcsolat
amerikai thriller, 1997
19:15
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
19:15
Trollok
amerikai animációs kalandfilm, 2016
19:30
Marvel Kapitány
amerikai fantasztikus akciófilm, 2019
19:45
Álomhotel - Malajzia
német romantikus kalandfilm, 2009
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.