Asterix és a vikingek

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (128)
Asterix és Obelix újabban élőszereplős filmekben arattak sikert a moziban olyannyira, hogy már szinte meglepődünk azon, hogy legújabb mozikalandjuk rajzfilm, pedig - lévén eredetileg rajzolt figurák -, természetesebb közeg ez számukra.
A képregénysorozat különböző kötetei alapján készült eddigi hét rajzfilmhez csatlakozik ez a legújabb darab, ami az először 1966-ban megjelent Asterix és a normannok című képregényfüzet cselekményét dolgozza át. 
 
Az alaphelyzet ugyanaz, mint a képregényben: a vikingek meg akarnak tanulni félni - hiszen rettenthetetlenek lévén ez az egy még hiányzik nekik -, főleg miután egy félreértésből kifolyólag azt hiszik, a félelem - szó szerint véve - szárnyakat ad. Tanulmányútra pedig éppen a jól ismert gall faluba mennek, ahol Asterix és Obelix éppen a főnök unokaöccséből igyekeznek férfit faragni. A hatvanas évekbeli eredetiben a puhány városi ficsúr még beat-zenét játszott a kelta dallamvilágban élő falusi rokonoknak, a mai verzióban már diszkólépésekre tanítja őket, de nem ez a fő különbség, hanem egy nőszereplő, a viking vezér harcias leánykájának a felléptetése, no meg az, hogy a képregénnyel ellentétben itt Asterixék is ellátogatnak a vikingek hó és jég borította földjére. 
 
A Segítség, hal lettem című gyerekrajzfilmet és a rövidesen bemutatásra kerülő Terkel, a terhelt című felnőttrajzfilmet jegyző Stefan Fjeldmark az egyik rendezője a produkciónak, amelynek humora ugyan inkább gyerekekre van célozva, mint a képregényeké, de jópofaságban hozza, amit az Asterix-rajongók elvárhatnak tőle. 
nelson
2006.10.04
|
Astérix et les Vikings
francia rajzfilm, 78 perc, 2006
Asterix és Obelix a fagyos északra utazik, hogy megmentsék a vikingek karmából a gyáva kis Bögyörixet, a főnök unokaöccsét. Nagy pofonok és még nagyobb kulturális sokk némi csodaszörppel fűszerezve.
Forgalmazza: SPI
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.