Robert Downey Jr. lesz a Vasember

Robert Downey Jr. játssza majd a Vasembert a következő szuperhősös képregény alapján készülő mozifilmben. A színész már alá is írta a szerződést a Paramount Picturesnél.

Kapcsolódó cikkek

A Marvel-szuperhős, eredeti nevén Tony Stark milliárdos iparmágnás és briliáns feltaláló, aki egy majdnem végzetes balesetben emberfeletti erőre és más szuperképességekre tesz szert, amit a gonosztevők elleni küzdelemre használ fel. 
 
Mint arról már beszámoltunk, a képregény-adaptáció rendezője Jon Favreau lesz, és a Marvel ezúttal nemcsak ötletgazdaként szerepel a projektben, hanem most először saját gyártású produkcióként viszi vászonra a szuperhős történetét (a Paramount csak a forgalmazó lesz). 
 
A Vasember megfilmesítése Hollywoodban már egy évtizede terítéken van. Korábban Tom Cruise és Nicolas Cage is érdeklődött a szerep iránt, de az ötlet idáig nem jutott el a megvalósulásig. 
 
A szuperhős 1963-ban tűnt fel először egy Marvel-képregényben, és figurája egyre összetettebbé vált: nemcsak a gonoszok, hanem saját démonai, például alkoholizmusa ellen is küzd. Ez utóbbi közös vonása az őt megformáló színésszel: Robert Downey Jr.-nak alkohol- és drogfüggősége miatt köztudottan több balhés ügye is volt már (még rács mögé is került), ami csaknem kettétörte karrierjét, ám az a tavalyi évben ismét fellendült. 
 
Az Oscar-jelölt színészt legutóbb a Good Night, and Good Luckban, az Összekutyulva című családi víjátékban és a Durr, durr és csókban láthattuk, legközelebb pedig a Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus című életrajzi filmben és David Fincher krimijében, a Zodiacban tűnik fel. A HarperCollins kiadó pedig nemrég felkérte, hogy írja meg memoárját. 
 
A Vasembert jövő februárban kezdik el forgatni, és várhatóan 2008. májusában kerül a mozikba. 
 
 
 
(yahoo.com) 
2006.10.04
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.