VI. Győri Könyvszalon

Győr, 2006. október 13 - 15.
A virágóra szerint idő van. Itt az ideje az őszi szüretnek és természetesen a Könyvszalonnak is. Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő könyvszalon már a száraz statisztikák szerint is izgalmasnak ígérkezik – három napon keresztül hatvanhárom kiadó, közel nyolcvan szerző, tizenöt színpadi előadás és két kiállítás várja az érdeklődőket. Ígéretesnek hangzik, nem igaz?
Mint minden évben, természetesen idén is megválasztották, illetve a könyvtárak olvasói – tehát mi – kölcsönzéseikkel kiválasztották azt a kortárs magyar írót, aki a szalon alkotói díjára érdemes. A megtisztelő címet Csukás István után idén Spiró György, Kossuth-díjas író veheti át 13-án, az ünnepélyes megnyitón.

A sok-sok program közül, amit rovatainkban is megtaláltok, kicsipegetve pár különösen kedves és érdekes pillanatot, figyelmetekbe ajánlok egy beszélgetést G. Szabó Judittal, a legendás Pöttyös könyvek sikerszerzőjével, majd két Kossuth-díjas klasszikust, Konrád Györgyöt és a már említett Spiró Györgyöt, akikkel már 13-án, pénteken találkozhatunk. Szombaton érkezik Nagy Bandó András Sosem volt Toscana című könyvével, majd Maria Georg Hofmann az A. Galajda, a balkezes költő színre lép című regény és számos nagysikerű színmű győri születésű szerzője találkozik olvasóival a Zichy-palotában.

A vasárnapi programfolyamból Kornis Mihály könyvbemutatóján túl egy különleges színpadi előadásra invitálok mindenkit, Igaz mese címmel, autentikus cigánydalokra kitalált történetet ad elő a Siketek és Nagyothallók Pinceszínháza.

A hétvégén tehát senkinek nem lesz ideje unatkozni, csak győzzük energiával a kultúrdömpinget!

TeA
2006.10.09
|


Fesztiválok

Mozi maraton 2020. (Kecskemét) Kecskemét, 2020. január 24 - 25.

Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.