Takeshis’

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (9)
Ki ne ismerné Kitano Takeshit, a világhírű rendezőt és Beat Takeshit, a páratlan színészt? Aki pedig mindkettőjüket ismeri, az tudja, hogy egyazon személyről van szó, a japán film fenegyerekéről és médiabohócáról.
Nem lehet könnyű óriási távol-keleti sztárnak lenni, folyton keresni - vagy elutasítani - a kritika és a közönség kegyeit, egyszerre alakítani a kegyetlen gengsztert és a szomorú bohócot. Merthogy Kitano évtizedek óta ezt csinálja, és annyi rendezés, médiashow, fő- és mellékszerep után most úgy döntött, hogy leveti a lelkét nyomó terhet, és mindent kirendez magából.
 
Így történik, hogy önmagáról elnevezett filmjében az ünnepelt sztár, Beat Takeshi találkozik másik énjével, a rá a megszólaláson túl is hasonlító pipogya bolti eladóval, Kitano Takeshivel, aki szeretne a dublőrje lenni. Innentől a történet követhetetlenné válik, a film álomjelenetek és személycserék szürreális káoszává alakul át ezernyi jelképpel és kibogozhatatlan szimbólumsorral. Sorra visszaköszönnek Kitano korábbi munkái, úgy is mint a Tűzvirágok, a Szonatine vagy a Fivér- utóbbi nálunk csak DVD-n jött ki, de mindenképp megnézendő! - vagy legsikeresebb műve, a Zatoichi. Aki szerette a mester gengszterfilmjeit, az kap némi lövöldözést, aki a Bábok líraiságáért volt oda, az sem fog csalódni, de picit mindenkinek hiányérzete lesz. Mert mindez a maga szűkszavúságával és visszafogottságában is zavarba ejtően kitárulkozó annak, aki ismeri az életművet, és még inkább zavarba ejtő annak, aki soha nem is hallott a furcsa mosolyú, köpcös japán úriemberről. 
 
Vízer
2006.10.18
|
Takeshis`
japán vígjáték, 108 perc, 2005
A zseniális japán színész-rendező, Takeshi Kitano hol önironikus, hol szomorúan önreflektív bohózata önmagáról és saját dublőrjéről, avagy a nagy sztár és a kisember találkozásáról.
rendező:

Kitano Takesi

Forgalmazza: Budapest Film
(5 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.