Jégkorszak 2. - Az olvadás

est.hu:
7/10
|
olvasói
1/10 (1)
A nagy rajzfilmsikerek folytatásánál mindig kérdés, sikerül-e bármit is hozzátenni az eredetihez, vagy csak ismételgetik a jól bevált poénokat.
 
A Jégkorszak készítőinek azzal az egyszerű trükkel sikerült megkerülniük a kérdést, hogy klímát váltottak: önkezűleg véget vetettek magának a jégkorszaknak, hőseinket pedig új helyzet elé állították. Ennélfogva Manny, a komótos mamut, Diego, az ingerlékeny kardfogú tigris és Sid, a szószátyár lajhár egy mindent elsöprő áradás elől menekülve küzd az életéért. És hogy a film ne csak helyenként ijesztő túlélési tesztként funkcionáljon - szerintem sok gyerek ijedhet meg a néha félelmetes vízi ragadozóktól -, a mamutfiú megismerkedik egy mamutlánnyal. Igaz, utóbbi azt hiszi magáról, hogy oposszum, de ezzel semmi baj, mert képzelt fajtársai a film legviccesebb szereplői. Van tehát izgalom, helyzetkomikum és remek animáció, illetve pár zenés-táncos szám, amelyek kissé emlékeztetnek a Madagaszkár hasonló betéteire, de annyi baj legyen! 
 
Kiadás
Sok-sok extra DD 5.1-es magyar és angol hangon és felirattal, közülük a legtöbb a legsikerültebb karakterekkel, a két oposszummal és a motkánnyal foglalkozik, utóbbi négy kisfilmet is kap, ráadásul megtanulhatjuk, hogy kell őt vagy Sidet megrajzolni. Van még videoklip, rövid ismeretterjesztő filmek az állatokról és egy jelenet részletes bemutatása, interaktív játék csak angolul, meg ízelítő a Simpson-mozifilmből. 
 
Ice Age: The Meltdown, 2006 * 91 perc * InterCom * (0) 
Vízer
2006.10.26
|
Ice Age: The Meltdown
amerikai animációs film, 91 perc, 2006
Bár már rég ki kellett volna halniuk, a mamut, a kardfogú tigris és az óriáslajhár nemcsak a jéggel, de az olvadással is dacol, miközben két megmenekülés közben bulizni és csajozni is jut idejük.
Rendező:

Carlos Saldanha

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
18:10
Veszélyes családi képek
amerikai dráma, 2019
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
18:40
A dzsentlemanus
amerikai vígjáték, 1992
18:45
Beavatás
amerikai thriller, 2003
18:50
Irina
bolgár film, 2018
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.