Magyarország díszvendég Valenciában, Csak szex New Yorkban

A 27. Valenciai Mustra díszvendége Magyarország, ebből az alkalomból kilenc magyar játékfilmet tűzött műsorára a katalán filmfesztivál. Goda Krisztina komédiáját eközben New Yorkban mutatta be a European Film Promotion az amerikai forgalmazóknak.
Magyarországot választotta díszvendégének az október 19-én kezdődött „Mostra de Valencia” filmfesztivál. A huszonhetedik alkalommal megrendezett katalán filmünnep ez alkalomból kilenc magyar játékfilmet tűzött műsorra, köztük négy elsőfilmet: Goda Krisztina, Vranik Roland, Antal Nimród és Mispál Attila első alkotását. A valenciai filmfesztiválon látható Böszörményi Zsuzsa, Deák Krisztina, Gárdos Péter, Horváth Putyi és Pejó Róbert egy-egy filmje is. 
 
A rendezvény díszvendége volt Böszörményi Zsuzsa, Horváth Putyi, Mispál Attila, valamint Gryllus Dorka, aki a Dallas Pashamende című film bemutatója kapcsán látogatott el a spanyol filmfesztiválra. Pejó Róbert filmjét a fesztiválbemutatót követően a spanyol mozik is műsorra tűzik. 
 
Az európai filmek népszerűsítésére létrehozott EFP (European Film Promotion) harmadik alkalommal mutatott be filmeket New Yorkban az amerikai filmforgalmazókat célzó szakmai vetítésen. A Tribeca moziban tartott vetítéssorozatra olyan európai filmek kaptak meghívást, melyek erős kereskedelmi potenciállal rendelkeznek. Az október 23-24-i vetítéseken négy filmet mutattak be. Egy német, egy lengyel és egy belga-francia mozifilm mellett a tavalyi év legnézettebb magyar romantikus vígjátékát, a Csak szex és más semmi című filmet is levetítették. 
 
Valladolidban ötvenegyedik alkalommal kezdődött a filmművészet sokszínűségét ünneplő nemzetközi filmhét. Az Arany Kalászért – mely a spanyol filmverseny fődíja – Kocsis Ágnes Friss levegő című filmje kelt versenyre. Az Európai Filmakadémia által Az év felfedezettje díjra jelölt alkotást Valladolidba elkísérte a főszereplő, Hegyi Izabella és Pusztai Ferenc producer is. A rövidfilmes mezőnybe Madarász István Előbb-utóbb című műve és Cakó Ferenc Levelek című animációja kapott meghívást. Mindkét alkotó személyesen mutatta be filmjét a spanyol közönségnek. Az információs programban vetítették – a rendező jelenlétében – Nemes Gyula Egyetleneim című filmjét, valamint egy igazi klasszikust is, Makk Károly Egymásra nézve (1982) című alkotását. 
 
Mar del Platában október 20. és 29. között rendezik meg a független film nemzetközi fesztiválját. Az argentin filmszemle „Bűnök és Vétkek” elnevezésű dokumentumfilmes versenyében Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete című alkotása kel versenyre. A Mar del Plata-i fesztiválra Bollók Csaba Miraq című játékfilmje is meghívást nyert. 
 
 
 
(Magyar Filmunió) 
2006.10.25
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
20:25
Kvartett - A nagy négyes
angol filmvígjáték, 2012
20:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
20:30
Hajmeresztő nap
amerikai vígjáték, 2015
21:00
Az ifjú farkasember
amerikai vígjáték, 1985
21:00
Amerikai Pite 3. - Az esküvő
amerikai romantikus vígjáték, 2003
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.