Többet ne!

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (7)
Trükkös dolog a családon belüli erőszak. Nehéz ellene tenni, hiszen gyakran azok, akik az elszenvedői, nem képesek semmilyen ellenlépésre az erőszaktevővel fennálló, erős érzelmi kötelék miatt. Számos film dolgozta már fel ezt a bonyolult témát, és most Icíar Bollaín rendezőnő filmje is erre tesz kísérletet.
A főhősnő, Pilar egy napon elszánja magát, hogy erőszakos férjét elhagyva kisfiával testvéréhez költözzön. Környezete mindenben támogatja őt, hogy végre sikerüljön elszakadnia indulatos férjétől. Pilar munkát talál egy múzeumban, s hamarosan a továbbtanulásra is rászánja magát, hogy megteremtse önálló élete feltételeit múzeumi idegenvezetőként. A férj először erőszakkal, majd könyörgéssel próbálja visszaszerezni családját, ezek sikertelensége után komolyabb lépésekre is elszánja magát: pszichológushoz fordul, terápiára jár, hogy indulatait kordába tudja szorítani. A terápia látszólag sikeres, a férfi tudatosítja a problémáit, melyek feldolgozására módszeresen törekszik. Eközben Pilar is egyre öntudatosabban cselekszik, a félénk szürke egérből önálló, az életét irányítani képes nővé válik. Mindenki tudja, mit kell tennie, és teszi is mindaddig, amíg az elszabaduló érzelmek újra át nem veszik az irányítást. 
 
A film nem fedezi fel a spanyol viaszt, érdeme annyi, hogy a jól ismert és sokszor hallott történetet olyan összetett és érzékletes módon képes a nagyszerű színészi alakítások segítségével bemutatni, hogy képesek legyünk megérteni az efféle szituációk ördögi körét, melyek örvényéből a józan ész nem mindig segít kilábalni. 
Odor Emília
2006.11.15
|
Te doy mis ojos
spanyol romantikus filmdráma, 109 perc, 2003
Egy éjszaka Pilar, a keserű sorsú feleség elszökik otthonról, és magával viszi fiát is. Féltékeny férje, Antonio azonnal nyomába ered, mert képtelen elveszíteni az asszonyt...
Rendező:

Icíar Bollaín

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
(8 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
Filmek a TV-ben
23:25
Zoolander 2.
amerikai vígjáték, 2016
23:30
Súlyos színek
brazil fim, 2018
23:30
A Ragnarok-rejtély
norvég kalandfilm, 2013
00:00
00:10
Angyal a családban
amerikai filmdráma, 2004
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.