Többet ne!

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (7)
Trükkös dolog a családon belüli erőszak. Nehéz ellene tenni, hiszen gyakran azok, akik az elszenvedői, nem képesek semmilyen ellenlépésre az erőszaktevővel fennálló, erős érzelmi kötelék miatt. Számos film dolgozta már fel ezt a bonyolult témát, és most Icíar Bollaín rendezőnő filmje is erre tesz kísérletet.
A főhősnő, Pilar egy napon elszánja magát, hogy erőszakos férjét elhagyva kisfiával testvéréhez költözzön. Környezete mindenben támogatja őt, hogy végre sikerüljön elszakadnia indulatos férjétől. Pilar munkát talál egy múzeumban, s hamarosan a továbbtanulásra is rászánja magát, hogy megteremtse önálló élete feltételeit múzeumi idegenvezetőként. A férj először erőszakkal, majd könyörgéssel próbálja visszaszerezni családját, ezek sikertelensége után komolyabb lépésekre is elszánja magát: pszichológushoz fordul, terápiára jár, hogy indulatait kordába tudja szorítani. A terápia látszólag sikeres, a férfi tudatosítja a problémáit, melyek feldolgozására módszeresen törekszik. Eközben Pilar is egyre öntudatosabban cselekszik, a félénk szürke egérből önálló, az életét irányítani képes nővé válik. Mindenki tudja, mit kell tennie, és teszi is mindaddig, amíg az elszabaduló érzelmek újra át nem veszik az irányítást. 
 
A film nem fedezi fel a spanyol viaszt, érdeme annyi, hogy a jól ismert és sokszor hallott történetet olyan összetett és érzékletes módon képes a nagyszerű színészi alakítások segítségével bemutatni, hogy képesek legyünk megérteni az efféle szituációk ördögi körét, melyek örvényéből a józan ész nem mindig segít kilábalni. 
Odor Emília
2006.11.15
|
Te doy mis ojos
spanyol romantikus filmdráma, 109 perc, 2003
Egy éjszaka Pilar, a keserű sorsú feleség elszökik otthonról, és magával viszi fiát is. Féltékeny férje, Antonio azonnal nyomába ered, mert képtelen elveszíteni az asszonyt...
Rendező:

Icíar Bollaín

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.