Többet ne!

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (7)
Trükkös dolog a családon belüli erőszak. Nehéz ellene tenni, hiszen gyakran azok, akik az elszenvedői, nem képesek semmilyen ellenlépésre az erőszaktevővel fennálló, erős érzelmi kötelék miatt. Számos film dolgozta már fel ezt a bonyolult témát, és most Icíar Bollaín rendezőnő filmje is erre tesz kísérletet.
A főhősnő, Pilar egy napon elszánja magát, hogy erőszakos férjét elhagyva kisfiával testvéréhez költözzön. Környezete mindenben támogatja őt, hogy végre sikerüljön elszakadnia indulatos férjétől. Pilar munkát talál egy múzeumban, s hamarosan a továbbtanulásra is rászánja magát, hogy megteremtse önálló élete feltételeit múzeumi idegenvezetőként. A férj először erőszakkal, majd könyörgéssel próbálja visszaszerezni családját, ezek sikertelensége után komolyabb lépésekre is elszánja magát: pszichológushoz fordul, terápiára jár, hogy indulatait kordába tudja szorítani. A terápia látszólag sikeres, a férfi tudatosítja a problémáit, melyek feldolgozására módszeresen törekszik. Eközben Pilar is egyre öntudatosabban cselekszik, a félénk szürke egérből önálló, az életét irányítani képes nővé válik. Mindenki tudja, mit kell tennie, és teszi is mindaddig, amíg az elszabaduló érzelmek újra át nem veszik az irányítást. 
 
A film nem fedezi fel a spanyol viaszt, érdeme annyi, hogy a jól ismert és sokszor hallott történetet olyan összetett és érzékletes módon képes a nagyszerű színészi alakítások segítségével bemutatni, hogy képesek legyünk megérteni az efféle szituációk ördögi körét, melyek örvényéből a józan ész nem mindig segít kilábalni. 
Odor Emília
2006.11.15
|
Te doy mis ojos
spanyol romantikus filmdráma, 109 perc, 2003
Egy éjszaka Pilar, a keserű sorsú feleség elszökik otthonról, és magával viszi fiát is. Féltékeny férje, Antonio azonnal nyomába ered, mert képtelen elveszíteni az asszonyt...
Rendező:

Icíar Bollaín

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
(8 kép)


Film premierek

A hőlégballon

német történelmi dráma, 120 perc, 2018

Anyák napja

francia vígdráma, 101 perc, 2018

Bosszúállók: Végjáték

amerikai akciófilm, 181 perc, 2019

Sarkvidék

izlandi kalandfilm, 98 perc, 2018
Játék
A szépség és a szörnyeteg alkotói ezúttal a Diótörő meséjét dolgozták fel újszerű, mágikus tálalásban, nagyszerű színészek közreműködésével.
Filmek a TV-ben
18:05
Kundo - A féktelenség kora
dél-koreai akciófilm, 2014
18:15
Egy cipőben
amerikai vígjáték, 2005
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:35
Férfibecsület
amerikai filmdráma, 2000
18:35
A faun labirintusa
amerikai-mexikói-spanyol fantasy, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.