Sting: Dalok a labirintusból

Gordon Matthew Sumner (akit Stingként ismert meg a világ) és John Dowland összepárosítása első hallásra meghökkentőnek tűnhet. Sőt, másodikra is. Egyikük egy manapság felkapott popzenész, másikuk egy, a 16-17. század fordulóján élt reneszánsz lantművész-zeneszerző. „Közös” lemezük ennek ellenére életképes.
A Dalok a labirintusból című albumon John Dowland dalai és korabeli levélrészletek váltják egymást, Sting és egy kiváló bosnyák lantművész, Edin Karamazov tolmácsolásában. Bizonyára hihetetlenül fontos volt számukra a lemez elkészítése (koncerteznek is a felvett anyaggal), mással ugyanis nem igazán magyarázható a műsorválasztás. A Dowland-dalok reneszánsz hangulatvilága ugyanis nem a legidőszerűbb manapság. 
 
Az album mindezek dacára (vagy épp ezért?) cseppet sem érdektelen: Sting hangja nem épp a behízelgő fajtából való, viszont intelligensen-értelmesen szólaltatja meg a dalokat, Karamazov pedig zseniális kísérő. Ketten együtt egy olyan világba viszik a hallgatót, amely fényévekre van a mai rideg valóságtól, az erzsébetkori reneszánsz Angliába, ahol még erény volt a nemesi tartás, ahol nem kellett szégyellni a férfikönnyeket és ahol egy olyan művész, mint Gordon Matthew Sumner bizonyára igen jól érezte volna magát. Ki tudja, lehet hogy még mi is... 
 
Sting: Songs from the labyrinth 
Universal - DG 
 
 
szilgyo
2006.11.15
|


Film premierek

Újra otthon

amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2017

Terminátor 2. – Az ítélet napja 3D

amerikai-francia sci-fi, 137 perc, 1991

Kedi: Isztambul macskái

amerikai-török dokumentumfilm, 79 perc, 2016

Fantasztikus utazás Óz birodalmába

orosz animációs film, 90 perc, 2016

Amerikai bérgyilkos

amerikai akcióthriller, 111 perc, 2017

A halál 50 órája

amerikai háborús film, 167 perc, 1965
Játék
New York, Párizs, Tokió és London után Budapesten is megrendezésre kerül a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékest.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.