Sting: Dalok a labirintusból

Gordon Matthew Sumner (akit Stingként ismert meg a világ) és John Dowland összepárosítása első hallásra meghökkentőnek tűnhet. Sőt, másodikra is. Egyikük egy manapság felkapott popzenész, másikuk egy, a 16-17. század fordulóján élt reneszánsz lantművész-zeneszerző. „Közös” lemezük ennek ellenére életképes.
A Dalok a labirintusból című albumon John Dowland dalai és korabeli levélrészletek váltják egymást, Sting és egy kiváló bosnyák lantművész, Edin Karamazov tolmácsolásában. Bizonyára hihetetlenül fontos volt számukra a lemez elkészítése (koncerteznek is a felvett anyaggal), mással ugyanis nem igazán magyarázható a műsorválasztás. A Dowland-dalok reneszánsz hangulatvilága ugyanis nem a legidőszerűbb manapság. 
 
Az album mindezek dacára (vagy épp ezért?) cseppet sem érdektelen: Sting hangja nem épp a behízelgő fajtából való, viszont intelligensen-értelmesen szólaltatja meg a dalokat, Karamazov pedig zseniális kísérő. Ketten együtt egy olyan világba viszik a hallgatót, amely fényévekre van a mai rideg valóságtól, az erzsébetkori reneszánsz Angliába, ahol még erény volt a nemesi tartás, ahol nem kellett szégyellni a férfikönnyeket és ahol egy olyan művész, mint Gordon Matthew Sumner bizonyára igen jól érezte volna magát. Ki tudja, lehet hogy még mi is... 
 
Sting: Songs from the labyrinth 
Universal - DG 
 
 
szilgyo
2006.11.15
|


Film premierek

Élesítve

angol akcióthriller, 98 perc, 2017

Vuk

magyar animációs film, 76 perc, 1981

Transformers: Az utolsó lovag

amerikai sci-fi, 151 perc, 2017
Ahol a héten érdemes...
 
Budapest, június 22 - 28.
 
Budapest, Bécs, június 28. - július 4.
 
Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, március 4. - június 30.
Játék
A 2013-ban alakult formáció zenéjében ukrán népi motívumok és hangszerek vegyülnek elektronikával.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.