Sting: Dalok a labirintusból

Gordon Matthew Sumner (akit Stingként ismert meg a világ) és John Dowland összepárosítása első hallásra meghökkentőnek tűnhet. Sőt, másodikra is. Egyikük egy manapság felkapott popzenész, másikuk egy, a 16-17. század fordulóján élt reneszánsz lantművész-zeneszerző. „Közös” lemezük ennek ellenére életképes.
A Dalok a labirintusból című albumon John Dowland dalai és korabeli levélrészletek váltják egymást, Sting és egy kiváló bosnyák lantművész, Edin Karamazov tolmácsolásában. Bizonyára hihetetlenül fontos volt számukra a lemez elkészítése (koncerteznek is a felvett anyaggal), mással ugyanis nem igazán magyarázható a műsorválasztás. A Dowland-dalok reneszánsz hangulatvilága ugyanis nem a legidőszerűbb manapság. 
 
Az album mindezek dacára (vagy épp ezért?) cseppet sem érdektelen: Sting hangja nem épp a behízelgő fajtából való, viszont intelligensen-értelmesen szólaltatja meg a dalokat, Karamazov pedig zseniális kísérő. Ketten együtt egy olyan világba viszik a hallgatót, amely fényévekre van a mai rideg valóságtól, az erzsébetkori reneszánsz Angliába, ahol még erény volt a nemesi tartás, ahol nem kellett szégyellni a férfikönnyeket és ahol egy olyan művész, mint Gordon Matthew Sumner bizonyára igen jól érezte volna magát. Ki tudja, lehet hogy még mi is... 
 
Sting: Songs from the labyrinth 
Universal - DG 
 
 
szilgyo
2006.11.15
|


Film premierek

Floridai álom

amerikai filmdráma, 111 perc, 2017

Thelma

dán-francia-norvég-svéd thriller, 116 perc, 2017

Gengszterzsaruk

amerikai akciófilm, 140 perc, 2018

A legsötétebb óra

angol életrajzi dráma, 125 perc, 2017

68 lepedő

amerikai krimivígjáték, 93 perc, 2017
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
Budapest, Koreai Kulturális Központ, 2017. november 17. - 2018. január 25.
 
január 18 - 24.
 
Budapest, Thália Színház, január 18. 19:00
 
január 1 - 31.
Játék
Az új évben is folytatódik a Pesti Est és a Jurányi népszerű családi programsorozata, a Mese Habbal.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.