A sakál

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (65)
Az úgy volt, hogy De Gaulle-t az OAS (most nem mondom el micsoda, mert ez filmajánló) egy sikertelen merénylet után még mindig meg akarta ölni, ezért egy Sakál nevű, ám fizimiskára ismeretlen politikai bérgyilkost küldtek a nyakára, ami komoly feladattá vált az elhárításnak.
Na. Ebből lett a 70-es években egy jó kis francia film, ismert, de nem világsztár szereplőkkel, sokáig az is a kedvenceim közé tartozott. Aztán látták húsz év múlva ezt az amerikaiak, akik a sikerült francia filmeket egy az egyben le szokták másolni (Pl.: Nikita, meg egy másik, ami most nem jut az eszembe) neves aktorokkal, hát ez történt most megint, csak egy kis változtatással. Mivel történelmet csempészni nem lehet, az alaptörténetet áttették napjaink divattémájába, meg szóltak Poitier-nak, hogy valami franciás is legyen. (Hogy bonyolítsam, ő még a „Kis Nikitá”-ban is játszik!)
 
Jelen történetünk szerint a nemzetközi kooperációval lekapcsolt orosz maffiózó öccse megbízza a világ legjobb bérgyilkosát (ld.: fent), hogy nyírja ki az FBI igazgatóját, mert akkor jó lesz. Ám a Sakált itt sem ismeri senki, márpedig ő a legmodernebb eszközökkel dolgozik, és persze nyomtalanul. Az FBI tudja, hogy nincs esélye a gyilkossal szemben, de azt is tudja, kihez kell fordulni. A csajozásban megfáradt, ám még mindig gennyesen kinéző Gere-hez, de nem a borászhoz! Ő ugyan börtönben ül, mert igen rafinált IRA aktivista, de most éppen erre van szükség, mert ugye a kurvából tudjuk, mi lesz. Amnesztiáért cserébe segít ő szívesen, és versenyt fut az idővel, míg Willis gyakorolja a mesterségét és az új puskáját. Ez a rész kísértetiesen hasonlít francia elődjére, csak látványosabb. Na, szóval, nem mondom el, ki nyer a végén, gondolom kitalálható, meg amerikai, ám mégsem lesz annyira jó szórakozás, mint a húsz évvel ezelőtti. Mi több.
háopépé
2006.11.17
|
The Jackal
amerikai-angol-francia-japán-német akcióthriller, 124 perc, 1997
Forsyth klasszikusának, és a belőle készült film szabad feldolgozása: a szőkített kopaszodó és az ősz halántékú szépfiú nagyszabású küzdelme a politika mocsarában.
Színész:

Bruce Willis
(a Sakál)

Richard Gere
(Declan Mulqueen)

Sidney Poitier
(Carter Preston)

Diane Venora
(Valentina Koslova)

Mathilda May
(Isabella Zanconia)

J.K. Simmons
(T. I. Witherspoon)

Jack Black
(Ian Lamont)

Richard Lineback
(McMurphy)

John Cunningham
(Donald Brown)

(10 kép)


Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:05
Lány a tenger fenekén
német romantikus film, 2011
18:25
Trükkös öregfiúk
francia vígjáték, 2018
18:30
Hidalgo - A tűz óceánja
amerikai kalandfilm, 2004
18:35
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
18:40
Vad Kunság - A Puszta rejtett élete
magyar ismeretterjesztő film, 2015
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
07:25
Simon
I. évad, 21. rész
07:30
Barbie DreamHouse Adventures
I. évad, 8. rész: Tetőtündér
07:30
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 582. rész: A pénz
07:30
Gorcsok és Gumblik
angol-ausztrál animációs sorozat, 19. rész
07:31
Mr. Bean
2002, I. évad, 22. rész: Bean kincse
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.