Puskás Ferenc emlékére

Budapest, Puskin, 2006. november 26., vasárnap
November 26-án, vasárnap délelőtt 11 órakor Puskás Ferenc emlékére a Puskin mozi ismét műsorra tűzi Keleti Márton A csodacsatár című filmjét.
A vetítés után a mozi vendége lesz Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagjai, illetve Szepesi György, a kor kiemelkedő kommentátora, akik szeretettel várják az érdeklődőket egy kötetlen beszélgetésre. 
 
A csodacsatár című vígjátékot Keleti Márton (A tanítónő, Hattyúdal, A tizedes meg a többiek, Butaságom története) 1956-ban rendezte. A szereplők közt az önmagát alakító Puskás Ferenc mellett Feleki Kamillt, Kiss Manyit, Pongrácz Imrét, Sinkovits Imrét, Ungváry Lászlót, Schubert Évát és Gózon Gyulát találjuk. A film forgatókönyvírója Méray Tibor, a zeneszerző Bródy Tamás, az operatőr Pásztor István, a vágó Zákonyi Sándor volt. 
 
A csodacsatár tulajdonképpeni címszerepét Puskás játssza, ám egy tévedés folytán végül valaki mást hisznek helyette a csodacsatárnak. A történet szerint ugyanis Futbólia minisztertanácsa elhatározza, hogy megszerzi az országnak a világhírű magyar csodacsatárt. Duca tengernagyra bízzák az akció végrehajtását. A magyar csapat éppen Svájcban játszik, Duca tehát odautazik embereivel. A labdarúgókat két nyugaton élő magyar, Bruno (Feleki Kamill) és Jóska (Pongrácz Imre) követi a szállodába, hogy töltőtollakat adjon el nekik. Véletlenül őket is lefényképezik a csapattal együtt, Duca ezért Jóskára hiszi azt, hogy csodacsatár, s őt hozza Futbóliába. A szerencsétlennek a döntő mérkőzésen kell játszania, ám a dolog botrányba fullad, s a szurkolók már-már forradalmat robbantanak ki... 
 
A 79 éves Puskás Ferenc a múlt hét pénteken hosszantartó, súlyos betegség után hunyt el a Kútvölgyi kórházban. Minden idők legnagyobb magyar labdarúgója, az Aranycsapat legendás kapitánya 16 évesen már a Kispest csapatának állandó tagja volt. A Kocsis Sándor, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc csatártrió köré szervezett válogatott 1954-ig négy éven át nem talált legyőzőre. Az 1956-os forradalom kitörésekor Puskás csapatával, a Honvéddal Spanyolországban szerepelt. Az Öcsinek becézett focista a Bilbao elleni BEK-találkozó után nem tért vissza Magyarországra. 1958-ban a Real Madridhoz szerződött, ahol szintén páratlan sikereket ért el. 39 évesen vonult vissza, és edzőként folytatta pályafutását. Magyarországra csak évekkel később térhetett haza. 
 
 
 
(Budapest Film, index.hu) 
fürkész
2006.11.21
|


Film premierek

Vissza a gyökerekhez

francia vígjáték, 107 perc, 2018

Túl szexi lány

amerikai-kínai vígjáték, 110 perc, 2018

Kutyaparádé

amerikai kalandfilm, 92 perc, 2018

Gotti

amerikai életrajzi dráma, 105 perc, 2017

Az élet napos oldala

svéd vígjáték, 104 perc, 2017
Játék
Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon.
Filmek a TV-ben
18:05
Egyesült Királyság
amerikai-angol filmdráma, 2016
18:15
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:30
Mindörökké Batman
amerikai akció, fantasy, 1995
18:45
Életmentő
norvég filmdráma, 2017 (feliratos)
18:50
Mystic Pizza
amerikai vígjáték, 1988
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.