Puskás Ferenc emlékére

Budapest, Puskin, 2006. november 26., vasárnap
November 26-án, vasárnap délelőtt 11 órakor Puskás Ferenc emlékére a Puskin mozi ismét műsorra tűzi Keleti Márton A csodacsatár című filmjét.
A vetítés után a mozi vendége lesz Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagjai, illetve Szepesi György, a kor kiemelkedő kommentátora, akik szeretettel várják az érdeklődőket egy kötetlen beszélgetésre. 
 
A csodacsatár című vígjátékot Keleti Márton (A tanítónő, Hattyúdal, A tizedes meg a többiek, Butaságom története) 1956-ban rendezte. A szereplők közt az önmagát alakító Puskás Ferenc mellett Feleki Kamillt, Kiss Manyit, Pongrácz Imrét, Sinkovits Imrét, Ungváry Lászlót, Schubert Évát és Gózon Gyulát találjuk. A film forgatókönyvírója Méray Tibor, a zeneszerző Bródy Tamás, az operatőr Pásztor István, a vágó Zákonyi Sándor volt. 
 
A csodacsatár tulajdonképpeni címszerepét Puskás játssza, ám egy tévedés folytán végül valaki mást hisznek helyette a csodacsatárnak. A történet szerint ugyanis Futbólia minisztertanácsa elhatározza, hogy megszerzi az országnak a világhírű magyar csodacsatárt. Duca tengernagyra bízzák az akció végrehajtását. A magyar csapat éppen Svájcban játszik, Duca tehát odautazik embereivel. A labdarúgókat két nyugaton élő magyar, Bruno (Feleki Kamill) és Jóska (Pongrácz Imre) követi a szállodába, hogy töltőtollakat adjon el nekik. Véletlenül őket is lefényképezik a csapattal együtt, Duca ezért Jóskára hiszi azt, hogy csodacsatár, s őt hozza Futbóliába. A szerencsétlennek a döntő mérkőzésen kell játszania, ám a dolog botrányba fullad, s a szurkolók már-már forradalmat robbantanak ki... 
 
A 79 éves Puskás Ferenc a múlt hét pénteken hosszantartó, súlyos betegség után hunyt el a Kútvölgyi kórházban. Minden idők legnagyobb magyar labdarúgója, az Aranycsapat legendás kapitánya 16 évesen már a Kispest csapatának állandó tagja volt. A Kocsis Sándor, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc csatártrió köré szervezett válogatott 1954-ig négy éven át nem talált legyőzőre. Az 1956-os forradalom kitörésekor Puskás csapatával, a Honvéddal Spanyolországban szerepelt. Az Öcsinek becézett focista a Bilbao elleni BEK-találkozó után nem tért vissza Magyarországra. 1958-ban a Real Madridhoz szerződött, ahol szintén páratlan sikereket ért el. 39 évesen vonult vissza, és edzőként folytatta pályafutását. Magyarországra csak évekkel később térhetett haza. 
 
 
 
(Budapest Film, index.hu) 
fürkész
2006.11.21
|


Film premierek

Vad Balaton

magyar természetfilm, 65 perc, 2018

Veszett vidék

ausztrál western, 113 perc, 2017

Senki sem tökéletes

belga-francia vígjáték, 101 perc, 2017

Jönnek a kacsák!

amerikai-kínai animációs film, 91 perc, 2018

Ghostland - A rettegés háza

francia-kanadai horror, 91 perc, 2018

Éjjeli napfény

amerikai romantikus filmdráma, 90 perc, 2018
Játék
Egy állomáson várakozó szép család helyett inkább másról szóljon e történet. Háromévesen jelentették be az eltűnésünket.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
20:00
Támad a Mars!
amerikai akcióvígjáték, 1996
20:00
Méhbosszú
angol vígjáték, 2016
20:30
A hegedűtanár
brazil zenés filmdráma, 2015 (feliratos)
21:00
Nincs kiút
amerikai thriller, 1987
21:00
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.