Puskás Ferenc emlékére

Budapest, Puskin, 2006. november 26., vasárnap
November 26-án, vasárnap délelőtt 11 órakor Puskás Ferenc emlékére a Puskin mozi ismét műsorra tűzi Keleti Márton A csodacsatár című filmjét.
A vetítés után a mozi vendége lesz Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagjai, illetve Szepesi György, a kor kiemelkedő kommentátora, akik szeretettel várják az érdeklődőket egy kötetlen beszélgetésre. 
 
A csodacsatár című vígjátékot Keleti Márton (A tanítónő, Hattyúdal, A tizedes meg a többiek, Butaságom története) 1956-ban rendezte. A szereplők közt az önmagát alakító Puskás Ferenc mellett Feleki Kamillt, Kiss Manyit, Pongrácz Imrét, Sinkovits Imrét, Ungváry Lászlót, Schubert Évát és Gózon Gyulát találjuk. A film forgatókönyvírója Méray Tibor, a zeneszerző Bródy Tamás, az operatőr Pásztor István, a vágó Zákonyi Sándor volt. 
 
A csodacsatár tulajdonképpeni címszerepét Puskás játssza, ám egy tévedés folytán végül valaki mást hisznek helyette a csodacsatárnak. A történet szerint ugyanis Futbólia minisztertanácsa elhatározza, hogy megszerzi az országnak a világhírű magyar csodacsatárt. Duca tengernagyra bízzák az akció végrehajtását. A magyar csapat éppen Svájcban játszik, Duca tehát odautazik embereivel. A labdarúgókat két nyugaton élő magyar, Bruno (Feleki Kamill) és Jóska (Pongrácz Imre) követi a szállodába, hogy töltőtollakat adjon el nekik. Véletlenül őket is lefényképezik a csapattal együtt, Duca ezért Jóskára hiszi azt, hogy csodacsatár, s őt hozza Futbóliába. A szerencsétlennek a döntő mérkőzésen kell játszania, ám a dolog botrányba fullad, s a szurkolók már-már forradalmat robbantanak ki... 
 
A 79 éves Puskás Ferenc a múlt hét pénteken hosszantartó, súlyos betegség után hunyt el a Kútvölgyi kórházban. Minden idők legnagyobb magyar labdarúgója, az Aranycsapat legendás kapitánya 16 évesen már a Kispest csapatának állandó tagja volt. A Kocsis Sándor, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc csatártrió köré szervezett válogatott 1954-ig négy éven át nem talált legyőzőre. Az 1956-os forradalom kitörésekor Puskás csapatával, a Honvéddal Spanyolországban szerepelt. Az Öcsinek becézett focista a Bilbao elleni BEK-találkozó után nem tért vissza Magyarországra. 1958-ban a Real Madridhoz szerződött, ahol szintén páratlan sikereket ért el. 39 évesen vonult vissza, és edzőként folytatta pályafutását. Magyarországra csak évekkel később térhetett haza. 
 
 
 
(Budapest Film, index.hu) 
fürkész
2006.11.21
|


Film premierek

Az igazi törődés

norvég filmdráma, 102 perc, 2017

Űrvihar

amerikai katasztrófafilm, 109 perc, 2017

Nyírjuk ki Gunthert!

amerikai akcióvígjáték, 90 perc, 2017

Négyen a bank ellen

német krimivígjáték, 96 perc, 2016

Aurora Borealis - Északi fény

magyar filmdráma, 104 perc, 2017

anyám!

amerikai horror, 115 perc, 2017

A kis vámpír

angol-dán-német animációs film, 90 perc, 2017
Játék
A Dzsungel egy elképesztő túlélőkaland története, amiben az a legmegdöbbentőbb, hogy valóban megtörtént. Emellett pedig bónuszként az egykori Harry Potter, azaz Daniel Radcliffe legnagyobb színészi átváltozását is megcsodálhatjuk.
Filmek a TV-ben
18:05
16 utca
amerikai krimi, 2006
18:15
Értelem és érzelem
amerikai-angol romantikus filmdráma, 1995
18:20
Nincs középút
amerikai-izraeli-német filmdráma, 2016 (feliratos)
18:40
E.T. - A földönkívüli
amerikai családi film, 1982
18:45
Két túsz között
amerikai akcióvígjáték, 1997
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.