Az oroszlán ugrani készül

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (9)
Az oroszlán ugrani készül kicsi hazánk első James Bond-stílusú akciófilm kísérlete; remek kis karakterekkel felvértezett fordulatos, pörgős mozi – persze azért tartva magát a magyar virtushoz –, és amellett, hogy vad nyomozás dúl benne, csak úgy hemzseg a parodisztikus elemektől.
A történet alapmagja egy Klauberg nevű pszichopata náci orvos körül bonyolódik, aki a Pestis XX nevű baktériumfegyverrel készül világuralomra törni. Dubrovnik közelében egy tengerparti szikla barlangjában rejtette el a halálos ampullákat a második világháború idején. Húszévnyi börtön után nekiindul, hogy megszerezze a kis üvegcsét, amire azonban másoknak is fáj a foguk. Menő Fej, rém titkos ügynöknek kell megakadályoznia, hogy a szer rossz kezekbe kerüljön, így egy egész flotta náci fanatikussal kell szembeszállnia, élükön a „szadista” Helgával. De a helyzet fokozódik, mert a kíméletlen nőszemély elrabolja a professzor lányát, hogy így jusson előnyhöz. Menő Fej persze nem véletlenül menő; hamar kiszabadítja a lányt, aki természetesen fülig habarodik a nagydarab, fess férfiba és még segít is neki, hogy az elmebeteg papa ne tudja véghezvinni ördögi tervét…
 
A stáb csupán 22 nap alatt forgatta le a filmet a csodás Adriánál, a cím pedig arra az ominózus sziklára utal, ahol a titkos rejtekhely leledzik, és ami valóban egy ugró nagymacskára hajaz. 
További érdekesség még, hogy rengeteg híres – nem színész – arc tűnik föl a filmben, akik között van a háromszoros olimpiai bokszbajnok Papp László, Koós János táncdalénekes, valamint Szörényi Levente – aki egyébként a film zenéjét is jegyzi – és az egész Illés zenekar.  
 
 
macsek
2006.11.24
|
magyar krimi, 91 perc, 1969
A magyar James Bond, az ún. Menő Fej baktériumfegyverrel fenyegetőző elmebeteg náci orvossal veszi fel a harcot. Az exjugoszláv Riviéra szépségei, izgalom, BIG LIFE!


Filmek a TV-ben
18:10
Vihar előtt
amerikai thriller, 2019
18:10
Hölgyek feketében
ausztrál vígjáték, 2018
18:25
Warcraft: A kezdetek
amerikai-kínai-kanadai-japán akció-kalandfilm, 2016 (ism.)
18:35
A túlélő
amerikai háborús film, 2013
18:55
Jackie, a jó fiú
amerikai-ausztrál-hongkongi akcióvígjáték, 1997
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:00
A kockásfülű nyúl II. sorozat
magyar animációs filmsorozat, A csodakocsi
05:00
Négy és fél barát
I. évad, 20. rész
05:00
The Wannabes
I. évad, 5. rész
05:00
Bob, a mester
IX. évad, 8. rész: Bob The Builder 09 1008 - Where's Muck?
05:00
Shimmer és Shine, a dzsinn testvérek
I. évad, 101. rész: Titkos dzsinneim- 1. rész
Játék
A kis kedvencek titkos élete 2.-ben folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai.
Ma került ki, keresd a lelőhelyeken a legjobb programokat! Ha lefotózod és használod a #PESTIESTLES hashtaget, belépőjegyekkel ajándékozunk meg. #programok #játék #jatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték #instajatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.