Kiskarácsony mindenáron

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (81)
Orvosi tény, hogy hagyománytisztelő családoknál az egészség rovására megy a túlzásba vitt karácsonyi készülődés! Pontosan ez történik hőseinkkel, a karót nyelt kisvárosi szemésszel és szomszédjával, a simlis autókereskedővel.
A bevezetőben a történet velejét már elárultuk, legfeljebb annyit érdemes hozzátenni, hogy a szemdokit Matthew Broderick, a verdaügynököt pedig a nála sokkal szórakozatóbb Danny DeVito játssza, és van nekik filmbeli családjuk. A konfliktus forrása kettőjük közt igen egyszerű: a kisnövésű autódíler azt szeretné, hogy az ünnepek alatt kivilágított házát a világűrből is látni lehessen, ez pedig nagy felhajtással, sok zajjal, rengeteg fénnyel és némi áramlopással jár. Az alaphelyzetnek és Danny DeVito személyének köszönhetően a kedves néző könnyen egy Rózsák háborúja jellegű gonosz kis fekete komédiára számíthat - de nem igazán ezt kapja.
 
Akad jó néhány jól sikerült, övön aluli poén, de sajnos győz a karácsonyi hangulat és a családi összetartás - mivel az ügyben jelentős beleszólást kap mindkét vetélytárs felesége és igen mutatós leánygyermekeik. Az egyik nej mellesleg Kristin Davis, a Szex és New York egyik „arca”, a másik pedig az inkább énekesnőként sikeres Kristin Chenoweth. Rá azért is érdemes figyelni, mert pont így nézne ki Cameron Diaz, ha nagyon-nagyon sokat bulizna egyfolytában. Vagy túl sokat karácsonyozna. Addig is, ahogy Ropi bohóc mondja A Simpson családban: kívánunk mindenkinek boldog Karácsonyt, hóbortos Hanukkát, kényelmes Kwanzát, tétlen Tetet és méltóságteljes Ramadámot! 
 
 
Vízer
2006.11.28
|
Deck the Halls
amerikai vígjáték, 107 perc, 2006
Két amerikai család őrült rivalizálása a karácsonyi dekorálási hisztéria idejében. A szomszéd háza mindig jobban csillog.
Rendező:

John Whitesell

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2006. november 30.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.