Vámpírok bálja

olvasói
10/10 (1)
Már csak alig több mint 200-at kell aludni Roman Polanski Vámpírok bálja című musicalének hazai bemutatójáig. A musical Polanski azonos című - 1967-es - fimlje alapján készült, és Londontól Tokióig hatalmas sikert aratott világszerte.
A filmre általában a horrorparódia címkét szokták ragasztani, de maga a rendező ezzel nem ért egyet, mondván, ő egy - az emberekben kellemes módon félelmet keltő - horrormesét forgatott. Polanski neve többször is feltűnik a Vámpírok bálja stáblistáján, mivel nem csak rendezte, de ő írta a forgatókönyvet, és ő az egyik főszereplő is. A film két hőse Abronsius professzor - "a hóval megcukrozott Albert Einstein" (idézet Polanskitól) -  és asszisztense, Alfred (Roman Polanski) Erdélybe indulnak vámpírokra vadászni.
 
Egy kis falusi fogadóban szállnak meg, ahol megtudják, hogy a közeli ódon várkastély gazdája, von Krolock gróf vérszívó. Alfred időközben beleszeret a fogadós csinos leányába. (Polanski és a fogadós lányának szerepét alakító Sharon Tate a forgatás ideje alatt összemelegedtek, és 1968-ban összeházasodtak.) Mikor a gróf elrabolja a lányt, a két botcsinálta vámpírvadász a nyomába ered.fujisan
2006.12.08
|
The Fearless Vampire Killers
amerikai horrorvígjáték, 107 perc, 1967
Bram Stoker HALHATATLAN regényének sajátos feldolgozása: ki a fűbe, ki az artériába, ki pedig a Bibliába harap. Még a fokhagymaszag is lejön a vászonról.
Rendező:

Roman Polanski

Színész:

Roman Polanski
(Alfred)

Sharon Tate
(Sarah Shagal)

Jack MacGowran
(Abronsius professzor)

Alfie Bass
(Shagal)

Ferdy Mayne
(von Krolock gróf)

Fiona Lewis
(Magda)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.