Titkok könyvtára 2. - A visszatérés Salamon kincséhez

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (35)
Lesz ezen a napon egy szexes című magyar, meg egy Andy Garcia-s thriller is, de ezt éreztem mégis szívemhez közelebb állónak, egyrészt azért, mert Noah Wyle, másrészt az előző részről is írtam már, és az várakozáson felül jól teljesített.
Kalandos és vicces is volt egyben, amit én nagyon szeretek. Ja, és, hát magam is könyvtáros lennék, már elnézést a szívhúzásért. Istenem, beh szép hét év is volt az! No, de kanyarodjunk! Flynn Carsen (már a neve is megnyerő!) immár jól berendezkedett a nem éppen szokványos könyvtárosi állásába, s élvezi a számtalan kalandot, amelyben része van, mióta a világ minden tájáról felbecsülhetetlen történelmi értékű műkincseket szerez be. És az olyan könyvtár ám! Mindenféle legendárium van ott őrizve, meg eposzi kellék! Egy nap Flynn egy ősi egyiptomi tekercs birtokába jut, melyen titokzatos jelkép van, ám amikor hazatér, megtámadják, majd a rablók a kinccsel együtt elmenekülnek. A besték! Ilyenkor szok hívni az ember, vagy csak úgy belebotolni a kemény dudás amazontudósba!
 
A támadás okát kutatva Flynn és Judson (ő egy bácsi) a jelkép eredetét próbálja kideríteni, és hamar rájönnek, hogy az Salamon király pecsétje volt. Ebből pedig az következik, hogy a tekercs Salamon király kincses bányáinak titkos térképe lehet. Én sokkal többet tudtam volna következtetni, de jó könyvtárosnak is tartottak ám! A legenda szerint a titkos labirintusban helyezték el az ókori uralkodók legféltettebb kincseit, és ott rejtették el az ősi könyvet is, melyről az hírlik, hogy tulajdonosa az alvilág ura lehet. Ez a Salamon Kulcsa. A kulcshoz vezető térkép azonban nem ér semmit a jelmagyarázat nélkül, amit valószínűleg Marokkóban, az ősi romok között rejtettek el. A sok valószínűség, és lehetségesség miatt megismerkedünk Flynn Carson-nal is, (ez biztos a nőnemű kalandorlány, aki okos is, és nem áll szóba akárkivel) aki számára ez egy újabb, minden eddiginél kalandosabb, szerelemmel, ámde veszélyekkel teli utazásnak ígérkezik, akárcsak nekünk! 
 
háopépé
2006.12.11
|
The Librarian: Return to King Solomon's Mines
amerikai kalandfilm, 95 perc, 2006
Rendező:

Jonathan Frakes

Színész:

Noah Wyle
(Flynn Carsen)

Gabrielle Anwar
(Emily Davenport)

Olympia Dukakis
(Margie Carsen)

Jane Curtin
(Charlene)

Bob Newhart
(Judson)

Erick Avari
(Samir tábornok)

Lisa Brenner
(Debra)

Robert Foxworth
(Jerry bácsi)

Jonathan Frakes
(Debra férje)

(8 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
10:20
Super Wings - A szárnyalók
dél-koreai animációs filmsorozat, A festő-barátok, 2014
10:20
Csoda Kitty
2017, I. évad, 25. rész: Csodakitty híradó
10:20
Nyuszipoly
2016, II. évad, 42. rész: Mágiával egyenlő
10:24
Ruff Ruff, Tweet és Dave
I. évad, 27. rész
10:25
The Avatars
I. évad, 6. rész: Fantasztikus hármas
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.