Titkok könyvtára 2. - A visszatérés Salamon kincséhez

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (35)
Lesz ezen a napon egy szexes című magyar, meg egy Andy Garcia-s thriller is, de ezt éreztem mégis szívemhez közelebb állónak, egyrészt azért, mert Noah Wyle, másrészt az előző részről is írtam már, és az várakozáson felül jól teljesített.
Kalandos és vicces is volt egyben, amit én nagyon szeretek. Ja, és, hát magam is könyvtáros lennék, már elnézést a szívhúzásért. Istenem, beh szép hét év is volt az! No, de kanyarodjunk! Flynn Carsen (már a neve is megnyerő!) immár jól berendezkedett a nem éppen szokványos könyvtárosi állásába, s élvezi a számtalan kalandot, amelyben része van, mióta a világ minden tájáról felbecsülhetetlen történelmi értékű műkincseket szerez be. És az olyan könyvtár ám! Mindenféle legendárium van ott őrizve, meg eposzi kellék! Egy nap Flynn egy ősi egyiptomi tekercs birtokába jut, melyen titokzatos jelkép van, ám amikor hazatér, megtámadják, majd a rablók a kinccsel együtt elmenekülnek. A besték! Ilyenkor szok hívni az ember, vagy csak úgy belebotolni a kemény dudás amazontudósba!
 
A támadás okát kutatva Flynn és Judson (ő egy bácsi) a jelkép eredetét próbálja kideríteni, és hamar rájönnek, hogy az Salamon király pecsétje volt. Ebből pedig az következik, hogy a tekercs Salamon király kincses bányáinak titkos térképe lehet. Én sokkal többet tudtam volna következtetni, de jó könyvtárosnak is tartottak ám! A legenda szerint a titkos labirintusban helyezték el az ókori uralkodók legféltettebb kincseit, és ott rejtették el az ősi könyvet is, melyről az hírlik, hogy tulajdonosa az alvilág ura lehet. Ez a Salamon Kulcsa. A kulcshoz vezető térkép azonban nem ér semmit a jelmagyarázat nélkül, amit valószínűleg Marokkóban, az ősi romok között rejtettek el. A sok valószínűség, és lehetségesség miatt megismerkedünk Flynn Carson-nal is, (ez biztos a nőnemű kalandorlány, aki okos is, és nem áll szóba akárkivel) aki számára ez egy újabb, minden eddiginél kalandosabb, szerelemmel, ámde veszélyekkel teli utazásnak ígérkezik, akárcsak nekünk! 
 
háopépé
2006.12.11
|
The Librarian: Return to King Solomon's Mines
amerikai kalandfilm, 95 perc, 2006
Rendező:

Jonathan Frakes

Színész:

Noah Wyle
(Flynn Carsen)

Gabrielle Anwar
(Emily Davenport)

Olympia Dukakis
(Margie Carsen)

Jane Curtin
(Charlene)

Bob Newhart
(Judson)

Erick Avari
(Samir tábornok)

Lisa Brenner
(Debra)

Robert Foxworth
(Jerry bácsi)

Jonathan Frakes
(Debra férje)Filmek a TV-ben
18:20
Pasifogó kísérletek
amerikai filmdráma, 2002
18:30
Simone
amerikai vígjáték, 2002
18:45
Pancser police
amerikai akcióvígjáték, 2010
18:55
Pokolba a szerelemmel
amerikai vígjáték, 2003
19:00
Viridiana
spanyol filmdráma, 1961
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:05
A Thunderman család
II. évad, 217. rész
04:10
Chop Socky Chooks
2007, 3. rész: Álomba merülve
04:10
A Garfield-show
2008, 28. rész: Extrém betörők
04:20
Bogyó és Babóca
III. évad, 8. rész: Bábszínház
04:20
Chuggington
I. évad, 21. rész
Játék
Mayer ezúttal legsikeresebb experimentális formációjával, a Nerve-vel érkezik az A38-ra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.