Titkok könyvtára 2. - A visszatérés Salamon kincséhez

est.hu:
7/10
|
olvasói:
8/10 (35)
Lesz ezen a napon egy szexes című magyar, meg egy Andy Garcia-s thriller is, de ezt éreztem mégis szívemhez közelebb állónak, egyrészt azért, mert Noah Wyle, másrészt az előző részről is írtam már, és az várakozáson felül jól teljesített.
Kalandos és vicces is volt egyben, amit én nagyon szeretek. Ja, és, hát magam is könyvtáros lennék, már elnézést a szívhúzásért. Istenem, beh szép hét év is volt az! No, de kanyarodjunk! Flynn Carsen (már a neve is megnyerő!) immár jól berendezkedett a nem éppen szokványos könyvtárosi állásába, s élvezi a számtalan kalandot, amelyben része van, mióta a világ minden tájáról felbecsülhetetlen történelmi értékű műkincseket szerez be. És az olyan könyvtár ám! Mindenféle legendárium van ott őrizve, meg eposzi kellék! Egy nap Flynn egy ősi egyiptomi tekercs birtokába jut, melyen titokzatos jelkép van, ám amikor hazatér, megtámadják, majd a rablók a kinccsel együtt elmenekülnek. A besték! Ilyenkor szok hívni az ember, vagy csak úgy belebotolni a kemény dudás amazontudósba!
 
A támadás okát kutatva Flynn és Judson (ő egy bácsi) a jelkép eredetét próbálja kideríteni, és hamar rájönnek, hogy az Salamon király pecsétje volt. Ebből pedig az következik, hogy a tekercs Salamon király kincses bányáinak titkos térképe lehet. Én sokkal többet tudtam volna következtetni, de jó könyvtárosnak is tartottak ám! A legenda szerint a titkos labirintusban helyezték el az ókori uralkodók legféltettebb kincseit, és ott rejtették el az ősi könyvet is, melyről az hírlik, hogy tulajdonosa az alvilág ura lehet. Ez a Salamon Kulcsa. A kulcshoz vezető térkép azonban nem ér semmit a jelmagyarázat nélkül, amit valószínűleg Marokkóban, az ősi romok között rejtettek el. A sok valószínűség, és lehetségesség miatt megismerkedünk Flynn Carson-nal is, (ez biztos a nőnemű kalandorlány, aki okos is, és nem áll szóba akárkivel) aki számára ez egy újabb, minden eddiginél kalandosabb, szerelemmel, ámde veszélyekkel teli utazásnak ígérkezik, akárcsak nekünk! 
 
háopépé
2006.12.11
|
The Librarian: Return to King Solomon's Mines
amerikai kalandfilm, 95 perc, 2006
Rendező:

Jonathan Frakes

Színész:

Noah Wyle
(Flynn Carsen)

Gabrielle Anwar
(Emily Davenport)

Olympia Dukakis
(Margie Carsen)

Jane Curtin
(Charlene)

Bob Newhart
(Judson)

Erick Avari
(Samir tábornok)

Lisa Brenner
(Debra)

Robert Foxworth
(Jerry bácsi)

Jonathan Frakes
(Debra férje)Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
18:05
Puszta formalitás
francia-olasz krimi, 1994 (feliratos)
18:10
Túl az Óperencián
amerikai kaland, 1992
18:45
Néma könnyek
kínai romantikus filmdráma, 2015 (feliratos)
18:50
Vörös zsaru
amerikai akciófilm, 1988
18:55
Testvérek között
amerikai filmdráma, 1996
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
17:20
Gumball csodálatos világa
2011, 602. rész: A Többiek
17:20
Csak lazán, Scooby-Doo!
2015, 43. rész: Omelettes Are Forever
17:22
Bori
I. évad, 18. rész
17:25
Mormota mesterek
II. évad, 13. rész
17:34
Találd ki, mennyire szeretlek!
I. évad, 43. rész
Játék
Woody Allen legújabb, az ’50-es években játszódó filmjében négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.