Utcalányok

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (23)
Praktikus dolog, ha már a cím mindent elárul egy filmről, így azt is sejthetjük, hogy a szóban forgó örömlányok megszenvedik a szakma minden velejáróját, mert ez itt a jó öreg Európa, errefelé nem szeretik a happy endet.
Vagyis, bár a filmnek megvannak a maga önfeledt, vidám pillanatai, ez nem a Micsoda nő! spanyol verziója, itt a lányok csak álmodoznak egy gáláns lovagról, aztán ronda disznókkal mennek szobára. De nem is az a fontos, hogy mit csinálnak - aki zaftos részletekre vágyik, az némileg csalódni fog -, hanem az, hogy a társadalom legperemén élő, szinte mindenkinek kiszolgáltatott nőkről van szó, akik legfeljebb reménykedhetnek egy normális életben. Caye (Candela Pena - Mindent anyámról) is egy a megélhetését Madrid utcáin kereső „őslakos” lányok közül, akik egyre ellenségesebben tekintenek a komoly konkurenciát jelentő színes bőrű bevándorló kolleginákra.
 
Ám amikor megismerkedik a szépséges dominikai Zulemával, a zárkózott Caye nemcsak a politika korrektségből vehet leckét - a nézőkkel együtt -, hanem eddigi élete is megváltozik. És van ebben valami egy tanmeséből, különösen, ami az óhatatlanul beütő sorscsapásokat illeti, de a szociálisan amúgy is érzékeny rendező, Fernando León de Aranoa számos Goya-díjat besöprő alkotása elég józan és földhözragadt maradt ahhoz, hogy ne legyen se elviselhetetlenül nyomasztó, sem bántóan érzelmes. Ebben persze az is segít, hogy a Zulemát játszó Puerto Ricó-i Micaela Nevárez egyszerűen gyönyörűséges, Manu Chao és Gato Pérez melankolikus dalai pedig most is fülbemászóak.
Vízer
2006.12.20
|
Princesas
spanyol filmdráma, 109 perc, 2005
Éjszakai pillangók mélyrepülésben: a Madrid utcáit járó, talán nem is olyan könnyűvérű lányok vidám és kevésbé vidám kalandjait követi a kamera és Manu Chao fülbemászó dalai.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2006. december 28.
(4 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:10
Fenyvesek úrnője 2.
német-osztrák romantikus dráma, 2013
18:15
Zuhanás a szerelembe
amerikai romantikus vígjáték, 1984
18:25
Garni-zóna
amerikai romantikus film, 1982
18:30
Pókember
amerikai akciófilm, 2002
18:35
Az oroszlánkirály
amerikai animációs film, 1994
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.