D, a vámpírvadász - Vérszomj

est.hu:
6/10
|
olvasói
10/10 (2)
Gótikus vámpírfilmet westernmotívumok közé nem John Carpenter (Vámpírok) vagy Kathryn Bigelow (Alkonytájt) helyezett, hanem egy japán rajzfilm még a neonfényes nyolcvanas évek derekán...
A népszerű regénysorozatból íródott Vampire Hunter D félig vámpír-félig ember címszereplője egyfajta proto-Bladeként talpig feketében, csillogó acélpengével oltalmazza a poszt-apokaliptikus kisvárosok polgárait sok ezer vérszívó renegáttól. A 2000-ben Vérszomj címmel elkészült mozifolytatás alaptörténete kísértetiesen emlékeztet a kultikus elődre (ismét rebbenő pillájú szépséget kell visszaszerezni egy vámpírarisztokratától), ám a Ninja Scrollal, Animátrix-epizódokkal elhíresült Kawajiri nem csupán durva mellékfigurákkal és váratlan csavarokkal látja el a sztorit, de a régi korlátozott animációs forma helyett ezredvégi köntösbe is bújtatja: klasszikus karakterdizájnnal megformált preraffaelita figurái élő filmszerű mozgásanimációval suhannak a pazar CGI-hátterek előtt. Túl a számtalan remek akciójelenten, a lassan elmaradhatatlan Rómeo és Júlia-szálon és a véres mészárlásokon, a friss Vérszomj olyan, mint maga az ország, amelyben megszületett: a látványos technikai külsőségek fényesre csiszolt páncéljában féltve őrzi hagyományai legtisztább szellemét. 
 
Extra
Több werkfilm, egy képgaléria és három jelenet sztoribord-összehasonlítása. 
 
Vampire Hunter D - Bloodlust, 2000 * 99 perc * Navigátor Film * (16)
Vadalma
2006.12.13
|
Kyuketsuki Hanta D
amerikai-hongkongi-japán animációs film, 100 perc, 2000
Rendező:

Jack Fletcher

(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.