Konyec - Az utolsó csekk a pohárban

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (132)
Ha összeadnánk mindazt az emberfeletti energiát, melyet a parizerért csoszogó, postán sorban álló, hentesnél reklamáló és kutyakabátot kötögető nyugdíjasok mindennapi létezésükért kifejtenek, augusztus 20-án rendezhetnénk egy olyan nappali tűzijátékot, melynek fényét a határon túli nyugdíjasok is élvezhetnék.
De hiába az otthonka alatt megbúvó hatalmas világismeret és a kötött mellény alatt duzzadó élettapasztalat, az időseket nemhogy az emberek, de még a marketingcélcsoportok között sem tartják számon - ha azonban fegyvert fognak, és tövig nyomják a Csajka gázpedálját, a rendőrség tehet egy megszorító intézkedést: felkötheti a gatyáját. 
 
A jókora reklámfilmes és videoklipes tapasztalattal bíró elsőfilmes rendező, Rohonyi Gábor olyan áhítattal és szeretettel nyúl a lumbágótól a bankrablásig eljutó idős házaspár történetéhez, mint unoka az aranygaluskához. Nem szemkápráztató akciófolyamot mutat tehát, hanem Emil és Hédi tempójához igazodik, és türelmesen, udvarias modorban mondja fel a nyugdíjasszlenget, ráadásul arra is futja erejéből, hogy az idősek nyugodt és biztos szerelmével példát mutasson az őket üldöző fiatal rendőrpárnak. A Konyecben a postai alkalmazott is ugyanolyan ember, mint a rendőrfőnök vagy az elkeseredett nyugdíjas, a sikerhajhász média bemutatása sosem túlzó, és ha helyenként egy-egy szereplő hiteltelenre sikerült is, a főhősökre és az őket alakító színészekre (Földi Terire és Keres Emilre) mindig felnézhetünk. 
 
Vigyázat, a nagyszülők már a spájzban vannak! 
 
csmozi
2007.01.05
|
magyar romantikus filmdráma, 100 perc, 2007
Posztkommunista Bonnie és Clyde, avagy mi történik, ha a nyugdíjas magyar bankrabló gyorsabb, mint a terhes rendőrnő?
Rendező:::

Rohonyi Gábor

Színész:::

Keres Emil
(Emil)

Földi Teri
(Hédi)

Schell Judit
(Ági)

Schmied Zoltán
(Andor)

Djoko Rosic
(Juan)

Barbinek Péter
(kapitány)

Horkay Péter
(Lévai)

Szabados Mihály
(járőr)

Mednyánszky Ági
(Klotild)

Forgalmazza: HungariCom
Bemutató: 2007. január 11.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.