Poós Zoltán: Az alkony fokozatai

olvasói
10/10 (2)
Poós Zoltán műve érzékeny szerelmi történet egy férfi nézőpontjából elmesélve egy olyan elfeledett korban, melyről ritkán esik szó, vagy ha igen, egészen más megközelítésben.
Hősünk, Unden Gábor az 1946-os Budapesten beleszeret egy gyönyörű, titokzatos nőbe, akit a Margitszigeten pillant meg először, majd azonnal követni kezdi. Nyomozása során egyre közelebb kerül a hölgyhöz, név szerint Malek Sophie-hoz, és általa az előkelő, arisztokrata körökhöz, a Coca-Colához, de még a Mithrász-kultuszhoz is.
 
S miközben Sophie fokozatosan veszíti el titokzatosságát, a fiatalember egyéb dolgai egyre izgalmasabban alakulnak, hiszen az ország egyik fele a kommunizmus iránti, másik fele pedig a kommunizmus elleni lázban ég, és egy ellenállási mozgalomba Gábor legjobb barátja is belekeveredik. A rövidke, mégis összetett történetet a gyermekkor első boldog élménye utáni kutakodás teszi teljessé, amellyel együtt ez a karcsú kis kötet tökéletes a nosztalgiázni és múltidézni vágyóknak.
 
Kalligram, 231 oldal, 2200 Ft
fürkész
2007.01.08
|


Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Ha egy koncertre mész el hétfőn, az legyen a csodás Városminor Kamarazenekar koncertje. Skandináv, finn, észt és orosz szerzők művei. 19:30 #nemaradjle #varosminor #eszak #zeneajanlo #koncertajanlo #programajanlo #korus #koruskoncert #skandinavzene #eszakizene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.