A testőr (2006)

est.hu:
5/10
|
olvasói
(0)
Michael Douglas már jócskán kiöregedett a daliás hős szerepekből, és végre beérett a karakterszínészi pályára, ám Hollywoodban valamiért úgy gondolták, hogy bevállalhat még egy akciófilmet.

Igaz, Douglas szerepe szerint is öreg róka a szakmában, nevezetesen az elnöki testőrségben, és mint ilyen, elég nehezen hihető módon kavar a First Ladyvel (Kim Basinger), a nagy baj azonban inkább az, hogy áruló van a szervezetben, aki egyrészt az elnök életére tör, másrészt pont hősünkkel akarja elvitetni a balhét. Ezért, akárcsak a Harrison Ford-féle Szökevényben, egyszerre kell menekülnie és igazát bizonyítania, a szimpatikus és meggyőzhető üldöző szerepére pedig Kiefer Sutherlandet kérték fel, hogy a film a rendkívül sikeres 24 című sorozat babérjaiból is részesülhessen egy picit. Clark Johnson (S.W.A.T.) rendező mérsékelt izgalmak és mérföldekről előre látható fordulatok közepette vezényli le a történetet, persze bőven hajbókolva az igazi testőrség előtt - ettől nyilván sok engedély is függött -, és még a Született feleségekből ismert Eva Longoriát is belepréselte a sztoriba, nyilván egy ígéretes mozikarrier kezdeteként. Bár Michael Douglas az abszolút főszereplő, ebben a szerepkörben még az igencsak limitált képességű Longoria is többször lekörözi.
 
 
Kiadás
Angol és magyar DD 5.1-es hang, magyar felirat Extrák: a rendező és a forgatókönyvíró lelkes, de a részletekbe vesző audiokommentárja, 4 kimaradt és teljesen érdektelen jelenet, akár kommentárral is, no és egy alternatív befejezés. Ami érdekesebb, az a két kisfilm az elnöki testőrségről, ami tényleg jól van összerakva és izgalmakat rejt, nem úgy, mint a film. 
 
The Sentinel, 2006 * 108 perc * InterCom * (16) 
Vízer
2007.01.23
|
The Sentinel
amerikai thriller, 108 perc, 2006
Tégla van az amerikai elnök testőrségében, de a jó öreg Pete Garrison nem sokat tehet ellene, mert szinte mindenki rá gyanakszik. Feszes thriller szigorú tekintetű sztárokkal.
Rendező:

Clark Johnson

Színész:

Michael Douglas
(Pete Garrison)

Kiefer Sutherland
(David Breckinridge)

Kim Basinger
(Sarah Ballentine)

Martin Donovan
(William Montrose)

Eva Longoria
(Jill Marin)

David Rasche
(Ballentine elnök)

Kristin Lehman
(Cindy Breckinridge)

Chuck Shamata
(Overbrook igazgató)

Clark Johnson
(Charlie Merriweather)

Forgalmazza: InterCom
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.