Kedvenc helyek

The Who: Who’s Better, Who’s Best

A Who sikertelen visszatérésével, az Endless Wire albummal párhuzamosan piacra került egy elsőrangú kiadvány is Pete Townshendéktől. Egy 1988-ban megjelent videoantológia kibővített DVD-kiadásáról van szó, mely a veterán zenekartól korai korszakára koncentrál, klipekkel és koncertfelvételekkel. Remek kiegészítő a 30 Years Of Maximum R&B - Live DVD mellé.
A Who’s Better, Who’s Best eredetileg egy válogatásalbum, illetve egy VHS kazettán és lézerlemezen is kiadott videogyűjtemény címe volt. Most ez utóbbi anyag került újra kiadásra, de nem teljesen változatlan újrakiadásra, hiszen néhány esetben megvágták az eredeti felvételeket és máshonnan származó részletekkel bővítették azt. A DVD-n 2003-ban kiadott 30 Years Of Maximum R&B – Live egyetlen problémája az volt, hogy arányaiban keveset mutatott az első öt-hat év időszakából és túl sokat az 1975 után következő leszálló ágból. Jó hír a korai korszak kedvelőinek, hogy ez a gyűjtemény arra az időszakra koncentrál, a lemez java 1970 előtti nagyon dögös koncertfelvétel, vagy korabeli promóciós klip.  
 
Legjobbak a legendás német tévéprogram, a Beat Club számára rögzített fellépések (My Generation, I’m A Boy, Pictures Of Lily), ezeken még a mod fiatalok vicces táncát is tanulmányozhatjuk. Az eredeti – főként performance video – promók (I Can’t Explain, Substitute, The Kids Are Alright, Join Together) láttán inkább csak a zene és a kép közötti gyakori csúszások miatt mosolyodhatunk el, bár az 1966-os Happy Jack már egyszerű sztorival is szolgál, és az újravágásoknak köszönhetően pillanatokra jelen lehetünk a mod szcéna olyan fontos helyszínein is, mint a Scene klub vagy a Railway Hotel. A koncertanyagok egy része igazi kincs (Anyway Anyhow Anywhere, I Can See For Miles, Magic Bus), több felvétel viszont ismerős a 2003-as DVD-ről, vagy a Woodstock című koncertfilmből és a Who-történetet feldolgozó The Kids Are Alright című moziból. A kései korszakot mindössze két klip képviseli (Who Are You, You Better You Bet), ám ez inkább a kiadvány előnyére szolgál. 
QQQQ 
 
EXTRÁK 
 
Az 1981-es lemezhez készült két további fekete-fehér performance video (Don’t Let Go The Coat, Another Tricky Day) és az 1982-es album egyetlen, koncertbeállás során rögzített színes klipje (Eminence Front). A dalsorrend előre programozható. 
QQ 
 
2006  Hossz: 70 perc  Kiadó: Universal  Hang: angol 5.1 + DTS 
Dömötör Endre
2007.01.29
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.