A család kicsi kincse

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (51)
Akár megkapta a legjobb film Oscarját, akár nem (mire e sorok megjelennek, kiderül), A család kicsi kincse maga is kicsi kincs az egész családnak, azaz majdnem az egész családnak, hiszen ahhoz képest, hogy a sok cinizmus után a végére egész pofás kis üzenet kerekedik a családi összetartás fontosságáról, a droggal és szexuális szokásokkal kapcsolatos mozzanatok bőven elérik, hogy ne családbarát korhatárral fusson a film.
Jonathan Dayton és Valerie Faris kliprendezők első nagyjátékfilmje kíméletlen következetességgel szedi ízekre a kényelemben, ugyanakkor mélységes frusztrációban élő, tipikus mai és nem feltétlenül tipikusan amerikai családot, ahol (elsőre legalábbis úgy tűnik) mindenki utál mindenkit, saját magát is beleértve. Az apuka (Greg Kinnear) saját motivációs tréninggel akar befutni, de nem nagyon sikerül, a kamasz fiú Nietsche nevében néma utálatba burkolózik, a család kicsi lánya pedig szépségkirálynő szeretne lenni, habár nem kifejezetten az a típus. Az anyukának (Toni Colette), ha ez nem volna elég, ráadásul nyakába szakad öngyilkos hajlamú, homoszexuális értelmiségi öccse, no meg a szexőrült nagypapa. Ez a társaság indul el egy leszakadt Volkswagen mikrobuszon, keresztül Új-Mexikó országútjain a szépségverseny felé, ahová a kislány mégis bejutott valahogy. 
 
Ziccer nem marad kihasználatlan, és miközben végighahotázzuk a csetlés-botlással teli road movie-t, még meg is szeretjük ezeket a válogatott lúzereket, és valójában persze ez a lényeg. 
 
nelson
2007.02.15
|
Little Miss Sunshine
amerikai szatíra, 101 perc, 2006
Problémás tagokból álló család szépségversenyre viszi csúnyácska kislányát. Maróan gúnyos szatíra a balfácánságról, pozitív végkicsengéssel.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. február 22.
(11 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.