Csupó Gábor Magyarországon

A magyar származású amerikai rajzfilmes művész, producer és zenész, Csupó Gábor, a Simpson család és a Fecsegő tipegők alkotója első élőszereplős filmje, a Híd Terabithia földjére című fantasy magyarországi mozibemutatójára érkezett.
A hazánkban hivatalosan február 22-én bemutatásra kerülő film sajtóvetítése után tartott sajtótájékoztatón a Puskin moziban a rendező elmondta, hogy a Terabithiát az Egyesült Államokban is csak nemrég, február 16-án mutatták be, ahol igen kiemelkedő, 22 millió dolláros nyitó eredményt produkált (és ezzel máris behozta elkészültének 20 millió dolláros költségét). 
 
Csupó Gábor azt is elárulta, mindig is szeretett volna a rajzfilmek mellett élőszereplős filmeket is készíteni, és eddig is több forgatókönyvvel megkeresték már, de ez volt az első, ami érzelmileg megfogta, és úgy döntött, leforgatja. A főként gyerekszereplőkkel készült filmben való munka nem esett nehezére az alkotónak, hiszen neki magának is öt gyermeke van. 
 
Későbbi terveiről a rendező elárulta, jelenleg is több projektje van előkészítve saját cégénél, a Klasky-Csupónál, de továbbra is rengeteg forgatókönyvvel keresik meg, ám egyelőre nem talált neki tetszőt. Viszont az élőszereplős gyerekfilm után át szeretne térni a felnőtteknek szóló élőszereplős munkák készítésére is – sok minden érdekli, és nem akarja, hogy beskatulyázzák. 
 
A Narnia krónikáit jegyző Walden Media és a Disney közös produkciójában készült Híd Terabithia földjére Katherine Paterson 1978-as ifjúsági regényén alapul, mely a kilencvenes évek elején a Móra Kiadó gondozásában hazánkban is megjelent. Csupó elmondása szerint a könyv szerzőjének már a forgatókönyvet is elküldték, sőt több ötlete is volt azzal kapcsolatban, és az elkészült film is nagyon tetszett neki. 
 
 
 
(est.hu) 
2007.02.21
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.