Csupó Gábor Magyarországon

A magyar származású amerikai rajzfilmes művész, producer és zenész, Csupó Gábor, a Simpson család és a Fecsegő tipegők alkotója első élőszereplős filmje, a Híd Terabithia földjére című fantasy magyarországi mozibemutatójára érkezett.
A hazánkban hivatalosan február 22-én bemutatásra kerülő film sajtóvetítése után tartott sajtótájékoztatón a Puskin moziban a rendező elmondta, hogy a Terabithiát az Egyesült Államokban is csak nemrég, február 16-án mutatták be, ahol igen kiemelkedő, 22 millió dolláros nyitó eredményt produkált (és ezzel máris behozta elkészültének 20 millió dolláros költségét). 
 
Csupó Gábor azt is elárulta, mindig is szeretett volna a rajzfilmek mellett élőszereplős filmeket is készíteni, és eddig is több forgatókönyvvel megkeresték már, de ez volt az első, ami érzelmileg megfogta, és úgy döntött, leforgatja. A főként gyerekszereplőkkel készült filmben való munka nem esett nehezére az alkotónak, hiszen neki magának is öt gyermeke van. 
 
Későbbi terveiről a rendező elárulta, jelenleg is több projektje van előkészítve saját cégénél, a Klasky-Csupónál, de továbbra is rengeteg forgatókönyvvel keresik meg, ám egyelőre nem talált neki tetszőt. Viszont az élőszereplős gyerekfilm után át szeretne térni a felnőtteknek szóló élőszereplős munkák készítésére is – sok minden érdekli, és nem akarja, hogy beskatulyázzák. 
 
A Narnia krónikáit jegyző Walden Media és a Disney közös produkciójában készült Híd Terabithia földjére Katherine Paterson 1978-as ifjúsági regényén alapul, mely a kilencvenes évek elején a Móra Kiadó gondozásában hazánkban is megjelent. Csupó elmondása szerint a könyv szerzőjének már a forgatókönyvet is elküldték, sőt több ötlete is volt azzal kapcsolatban, és az elkészült film is nagyon tetszett neki. 
 
 
 
(est.hu) 
2007.02.21
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.