El Greco Cafe, Vendégház es Galéria

Esztergom, Pázmány Péter u.
Esztergom
Ha sétáltatok már az esztergomi Víziváros hangulatos utcáin, bizonyára ti is megéreztetek valamit abból a hangulatból, ami erre a varázslatos városrészre jellemző. A Pázmány Péter utca egyik oldalának földszintes, omladozó házai megújultak, itt található a most megnyíló El Greco Cafe.
A macskaköves utcán a vízivárosi kéttornyú templom mellett pár lépéssel még egy templomot találunk, a hatalmas iskolaépület kápolnáját. A Balassa Múzeum két épülete, a Prímási Palota és a Keresztény Múzeum is ebben a városrészben található, felbecsülhetetlen értékeivel. A városrész fölött magasodik a királyi vár sziklán álló épülettömbje. Ez az épületegyüttes különösen az esti kivilágításkor nyűgözi le az ide érkezőket. A tavasz beköszöntével a kávéház teraszán üldögélve egy csésze kávé, vagy egy pohár bor segít tökéletesíteni ezt az élményt.
 
Ebbe a miliőbe szeretett bele Antal Béla tulajdonos, és egy olyan helyet valósított meg itt, ami az esztergomi Viziváros egyik gyöngyszeme. Sinka Teréz belsőépítész meleg színeivel, hangulatos fényeivel bensőséges teret hozott létre. A nyár óta készen álló épület kávéháza és vendégháza hosszú várakozás után március 7-én nyílhatott meg. Korábban már három kiállításnak helyt adott az El Greco galériája: Galambos Tamás, az Esztergomi Művésztelep, továbbá szentendrei és esztergomi képzőművészek mutatkozhattak be itt. 
 
El Greco Cafe, Vendégház es Galéria 
Esztergom, Pázmány Péter u. 
Nyitva tartás: minden nap 14–22h 
 
Üveges sörök: 450 Ft/5dl-től, üdítők: 200 Ft/3,3dl-től, olasz kávé: 230 Ft/csésze, capuccino: 300 Ft/csésze, teák: 200 Ft/csészétől, gyümölcslevek: 220 Ft/üvegtől, koktélok: 700 Ft-tól, melegszendvics: 300 Ft-tól, sütemények: 250 Ft-tól 
Sinkó Gyula
2007.03.09
|


Fesztiválok

Színházak Éjszakája 2018 Budapest, 2018. szeptember 22., szombat

Játék
A műfaját posztapokaliptikus turbópopként definiáló Einstand garantálja a forró hangulatot.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.